Hur komprimera bromsen kolven

Hur komprimera bromsen kolven

Brake jobb är i allmänhet ganska lätt, men kan förvandlas till en dyr gungfly av trasiga delarna om du inte är försiktig. De flesta av broms jobb är självförklarande om du känner till grunderna: ta bort hjulet, ta bort de två bromsok bultar, komprimera kolven, installera bromsbelägg och installera om bromsoket. Av dessa steg, komprimera kolven presenterar den största möjligheten för olycka. Lyckligtvis är sådana problem lätt undvikas om man tar de nödvändiga försiktighetsåtgärder

Du behöver:.
Tvingfäste med minst en 6-tums öppning.
En 1/8-inch-thick, 2-tums-square bit gummi.
En träbit, 6-inches lång, 1-tums bred och 1/2-inch-thick.

Komprimering kolven


1.

Håll C-klämman över kroppen på bromsok så att den fasta änden lägger på kolvtoppen och skruven slut borstar mot utsidan av caliperhuset.
2.

Öppna klämman tillräckligt långt för att dra ditt trälist mellan det fasta klämma slutet och kolvtoppen. Justera den fasta slut så att den lägger centrerad på toppen av trälist. Den trälist kommer att hålla metallklämman ur kontakt med kolven kanter, förebygga skador på kolv och fungerar som en "svag länk" som skydd mot hydrauliskt framkallade skador på kolvpackningar.
3.

Öppna klämman gång till för att glida den bit gummi mellan skruven slut. Gummit pjäsen kommer att fördela kraften av klämman för att eliminera risken för att orsaka stress sprickor när påtryckningar.
4.
Vrid klämman's Twist handtag så att trä och gummi bara börja att komprimera under lasten. När du är säker på att kolven har varit förinstallerade, kan du applicera lite armbåge fett och verkligen vev på klämman. Fortsätt att vrida tills trälist bottnar på bromsok bostäder och kolven stilla.

Tips och varningar


 • Du kan använda de gamla bromsbelägg i stället för träklossen, men det kan visa sig lite svårt om du har en multipel-kolvs bromsok som de hittade på vissa sportbilar.
 • Om du har en särskilt smal bromsok bostäder eller inte kan få klämma insidan med trälist då kan du ersätta med en liten träkloss. Skär blocket så att det är liten nog att passa in i depression i kolven i sig, utan petar upp tillräckligt långt ut ur hålet så att du inte slänga på kolvkronan själv. Detta tillvägagångssätt fungerar bra, men se till att stoppa skärpa Tvingfäste när kolvtoppen är i nivå med huset, eller kommer du skada församlingen.


 • Relaterade artiklar


  Hur byter jag växellådsolja på en 2001 Ford F150?
  hur man återställer lättolja meddelandet på en Chrysler Sebring
  hur man byter filter stuga i en sport trac
  hur man byter däck på en Jeep Grand Cherokee
  hur många miles bör bromsar bilen senast?
  hur man byter & måla Cadillac plast fender förlängningar
  motorcykel elverktyg
  Hur installerar jag AK & n luftfilter i en 1998 Jeep Wrangler Sahara?
  Hur ändrar jag en Saab sidan lampan markör ersättare?
  hur du tar bort yamabond tätningsmedel