hur man installerar en startmotor

hur man installerar en startmotor

För att starta ett fordon, engagerar solenoiden startmotorn, alltså snurrar en växel inne i startapparathuset. I sin tur snurrar växel svänghjulet inuti motorn. Slutresultatet är en motor rytande till liv. Men under tiden startmotorn slits och misslyckas med att vända svänghjulet med den kraft som behövs för att starta motorn. När detta händer, som ersätter startmotorn är det mest effektiva sättet att reparera din bil

Du behöver:.
Skiftnyckel
Hylsnyckelsats.
Wrench set (tillval).
Torx bitssats (tillval).

bort den gamla Starter


1.
Placera fordonet på pallbockar eller kör den på en ramp, om det börjar fortfarande. Placera ett hjul chuck bakom bakre däcken för att hindra fordonet från att rulla bakåt medan du är under den.
2.
Koppla bort den negativa batterikabeln från batteriet med en skiftnyckel.

3.
Leta upp startmotorn. Även om platsen skiljer sig något för varje märke /modell av fordon, vanligtvis startern ansluter till klockan bostäder på botten av motorn. Det är ca 10 inches i längd och cylindriska i form. För att hitta den, krypa under fordonet och använda ersättande startmotorn som ett visuellt stöd.
4.
Ta bort muttern som håller stora jordledare till baksidan eller på sidan av startmotorn.
5.
Ta bort skruvarna som håller fast startmotorn till motorblocket. Vanligtvis är startmotorn ansluten till motorblocket med tre bultar. Om bultarna är svåra att nå, använda ett vridbart med spärrnyckel eller använd en skiftnyckel. Skruvarna kan kräva Torx bits för att ta bort i stället för traditionella hex-head nycklar.
6.
Dra i startsnöret rakt ut från motorn. Den startmotorn bultar på startmotorn. Ta bort kabelnätet som ansluter till solenoiden.

Installera det nya Starter


1.
Fast magnetventilen till den nya startmotorn. I vissa fall är en ny solenoid medföljer den nya startmotorn. Om så är fallet, hoppa över detta steg.
2.
Fäst kabelstammen till den nya startmotorn och skjut sedan start växel i motorn.
3.

Fäst startmotorn till motorblocket med den ursprungliga bultarna. Om de ursprungliga bultarna är korroderade eller rundad över, använda nya bultar.
4.
Anslut stora svarta jordkabeln till den nya startmotorn och anslut den negativa batterikabeln.

tips och varningar


 • Det är vanligt att nyare bilar har hasplåtar eller under-vagn installerade skydd. Om du inte kan nå startmotorn, ta bort dem att få tillträde. Antingen skruvar eller stift hålla dem på plats.


 • Relaterade artiklar


  tecken på att bromsklossarna måste ersättas
  hur du ställer in dörrlås i en 2007 Honda CR-V
  hur att förnya min tallrik florida licens
  Hur byter jag generatorn bälte i en 1968 vw bugg?
  om bilbatteri dränering
  hur man fixar en pipig kopplingspedal
  Hur ändrar jag olja i en 2007 GMC 2500 diesel?
  Hur byter jag batteri för GM bilnyckel?
  hur du designa din egen däck täcka
  Hur justerar jag strålkastare vinkel på ett 1994 honda?