hur man byter slanglöst däck ventilspindlar

hur man byter slanglöst däck ventilspindlar

Däck ventiler sitter i en fälg, och de tillåter slanglösa däck som skall trycksatt med luft. Ventilen sluter tätt med fälgen att säkerställa att inget luftläckage uppstår när du kör fordonet. Ventilspindlar bör inspekteras med jämna mellanrum för sprickbildning, läcker eller försämring, och de bör bytas ut vid behov. Gradvis luft förlust genom en misslyckad ventilspindeln kan vara orsaken ett däck verkar ha ett hål men inga skador kan hittas. Ventilspindlar bör ersättas så fort du får nya däck för att se lång körsträcka.

Du behöver:
Tänger
. Skiftnyckel istället.
Flytande diskmedel.


1.
Fastställa huruvida spindeln som ska ersättas har ett däck sensor tryck övervakning (TPMS). Denna sensor kommunicerar elektroniskt nivåer däcktrycket till bilens dator att möjliggöra övervakning av onormal eller osäkra tryck. Borttagning av ett TPMS-aktiverad ventilspindeln kräver att däcket tas bort och att TPMS tas bort från spindeln innan ventilspindeln borttagning eller skada på TPMS kommer att ske.
2.
Ta reda på om spindeln som skall ersättas är en högtrycks stamceller. Passagerarfordon ventilspindlar har normalt en rating på 65 psi. Om tryck väntas överstiga detta under belastning, stjälkar högtrycks-ventil ska användas.
3.
Töm däcket. Tryck däcket bord långt bort från fälgen att ge tillgång till undersidan av fälgen där spindeln är placerad.
4.
Smörj spindeln innan insättningen. En liten mängd vätska diskmedel kan användas.
5.
Skjut ventilspindeln i fälgen. Ta bort spindeln från hjulet. Om din ventilspindeln är på en lättmetallfälg kan spindeln vara en clamp-on stil med en mutter. Trä och dra åt muttern för att säkerställa bästa passform.
6.
In den nya spindeln från insidan av fälgen och dra igenom tills gummiskyddet sitter. En rätt sitter spindeln gör klyftan mellan de främre och bakre av ventilspindeln att fyllas av fälgen. Det blir en tätt under tryck i luften i däcket. Kontrollera att ventilspindeln är anpassad jämnt att möjliggöra en tät passning under press.
7.
Seat däcket och blåsa. Kontrollera ventilspindeln kärna och spindel för läckor före körning.

Tips och varningar


 • Kontrollera att ersätta spindeln är korrekt för däcket och hjulet. Bildelsaffärer kommer att identifiera huruvida ventilspindeln stil är korrekt för det aktuella programmet.
 • Om smörjning krävs att korrekt plats en spindel inte använda en oljebaserad smörjmedel, eftersom gummit i ventilspindeln absorberar oljan och kan orsaka förtida försämring.


 • Relaterade artiklar


  Hur berätta om en bils vattenpump är dålig
  Hur tar jag bort batteriet i en 2005 Mini Cooper?
  typer av Auto-Oil
  hur du ändrar bromsarna på en 1998 kavaj
  hur man kan bli av kasta upp lukt i en bil
  Hur byter jag bränslefilter på en 2001 BMW 330i?
  överförs via en bil
  hur man återställer däcket tryckgivare ljus på en toyota highlander
  hur man byter antennen på en 1989 huggare
  hur man tråd en bil elektrisk kylfläkt