hur man byter bromsbelägg på en 1997 F250 2x2 ford pickup

hur man byter bromsbelägg på en 1997 F250 2x2 ford pickup

Vid byte av bromsbelägg på en 1997 Ford F250 tvåhjulsdrivna bil, alltid använda bromsklossarna som rekommenderas av Ford. Rekommendationen från Ford är kulmen på en serie tester som utförs av Ford för att uppnå bästa resultat bromsning. Dessa resultat innehåller de bästa i livslängd, bullerbekämpning, värmeavledning förebygga rotor varp-och stoppsträcka. Inga speciella verktyg behövs för att utföra denna uppgift

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Rörtång.
Vanlig skruvmejsel.
Uppsättning nycklar.
Ratchet.
Set med uttag.
Bromsvätska.


1.
Höj framför lastbilen med domkraft och placera pallbockar under ramen. Sänk domkraft, vilket gör lastbilen till vila på pallbockar. Ta bort däck och fälgar montering, med rörtång för att ta bort muttrarna.
2.
Lossa bromsok avluftningsskruven ventilen på toppen av bromsok med hjälp av en skiftnyckel. Sätt in skruvmejseln mellan inombords pad och rotorn. Dra på skruvmejselns att bända upp bromsok tillbaka kolven i bromsoket hål. Stäng luftnings ventilen och dra åt. Ta bort de två reglaget-bultarna av bromsok på fästet en hylsa. Lyft av bromsok från rotorn och dra den från spiralen med en lämplig bit tråd.
3.
Ta bort den slitna bromsbelägg, som är monterad på bromsok fästet. Observera att kuddar har kvadratiskt snitt i båda ändar och att de glider på monteringskonsolen, omfamnar det i båda ändar av denna minskning. Lägg märke till fjäderstål ljuddämpare mellan ändarna på kuddar och monteringsfästet. Dessa ljuddämpare är en böjd bit fjäderstål med förmågan att flex med ökat motstånd och recurve som trycket släpps. De håller bromsbelägg stram i fästet och måste bevaras.
4.
Installera den nya kuddar med ljuddämpare inklämt mellan de båda ändarna av den nya kuddar. Pad med den böjda metall remsa på sidan av den-den låga bromsbelägg indikator-måste gå på insidan
5
Sänk bromsok över rotorn och justera. . reglaget bulthålen och sätt i bultarna och dra åt med en hylsa. Montera däck och fälgar montering och dra åt muttrarna med rörtång. Sänk truck och öppna huven.
6.
Kontrollera vätskenivån i huvudcylindern och om den är mindre än halvfull, fylla den med bromsvätska till hela märket. Starta motorn och pumpa bromspedalen 10 gånger innan du försöker att flytta lastbilen.


Relaterade artiklar


tips för att hålla din nya bil nice
hur gör jag byta kylarslangar i en 2001 Dodge Intrepid?
Hur ändrar jag en svans ljus i en 2006 Ford Taurus?
Hur gör jag för oljebyte motor i en 1997 Crown Victoria?
Hur återställer jag lyser efter gnugga förening dämpar finish på en bil?
Hur ändrar jag bränslefilter på en 2000 chevy uttrycka 3500?
Hur tar jag bort en 2002 strålkastare honda?
hur koppla ur batteriet för att återställa datorn på en dodge
hur man byter slanglöst däck ventilspindlar
hur man byter en kupéfilter på en 2003 Toyota Camry