Hur tar jag bort en E36 instrumentpanelen?

Hur tar jag bort en E36 instrumentpanelen?

Den E36 är den tredje generationen av populära BMW 3-serie, som ersätter E30 och sig senare att ersättas av E46 3-serie. Det är E36 ett mycket bra värde på begagnade marknaden, i synnerhet om ägaren är villig att göra några av underhåll som dessa bilar kräver som de gamla. Instrumentpanelen på E36 kommer att behöva tas bort om det är något fel med det, men det är inte så svårt av ett jobb

Du behöver:. .
Torx bits
Hylsnyckelsats och Ratchet.


1.
Dra ut kabeln som går till den negativa batteripolen. Låt batteriet ansvarsfrihet för cirka fem minuter att stänga av krockkudden.
2.
Ta bort de två krockkudden fästskruvarna på baksidan av ratten med T30 Torx lite. Clearance är begränsad, men det är möjligt att komma till skruvarna. Du kan behöva trycka på lite svårt att komma in urtaget i hjulet.
3.
Lyft krockkudden från ratten. Koppla bort kablarna som går till horn och att krockkudden. Ställ krockkudde åt sidan.
4.
Ta bort den stora ratten låsmutter sitter på mitten av hjulet med en 16 mm hylsa. Notera om varumärkena på undersidan av hjulet där den monteras på styraxeln och styraxeln själv är. Hjulet kommer att behöva installeras på detta sätt. Du kan också markera hjulet och axeln med en märkpenna.
5.
Dra hjulet rakt från axeln. Du kan lämna kablarna som leder till hjulet medan du tar bort instrumentet konsolen. . Tänk bara på att stödja den så vikten av hjulet är inte på tråden
6
Ta bort två torxskruvarna ligger högst upp på instrumentpanelen med en Torx skruvmejsel eller en Torx lite monterad på en sockel.
7.
Bänd upp på instrumentpanelen mot dig (bort från instrumentbrädan) och ner. Gör detta mycket noggrant, så att du inte repar instrumentpanelen eller trimma runt instrumenten.
8.
Flytta instrumentet mot dig så långt det går, att skjuta den försiktigt fram och tillbaka som du drar den. Det monteras på instrumentbrädan rather ordentligt.
9.
Skjut händerna bakom klustret när det finns tillräckligt med utrymme att göra det och låsa upp de tre plast kontakter som håller klustret på plats. Anslutningarna har en liten, plast flik som är deprimerad. När fliken deprimerad, finns det en ledad plast klipp som du sedan svänga upp förbi den flik som var deprimerad.
10.
Skjut instrumentpanelen resten av vägen ut ur bindestreck. Skjut klustret mot höger (passagerarsidan) och förbi centrum streck ventilen.


Relaterade artiklar


klarlack tekniker
hur man byter en stuga luftfilter på 2004 honda
Hur matchar jag exteriör bil bättringsfärg?
hur du tar bort dörrpanelen på en 1992 corvette
tips om bilvård
hur man förhindrar helt rostig upp rotorer
Hur byter jag bromsljuset på en Montero sport?
hur man byter bakre bromsarna på en 2000 Cadillac
hur man gör en hemmagjord mus fälla för fordon
hur man hittar honda nummer del av motorn