Hur justerar jag temperaturen i radiatorerna?

Hur justerar jag temperaturen i radiatorerna?

Justera temperaturen i en radiator kan ibland vara nödvändigt att sänka eller höja temperaturen på radiatorn kylvätskan. På vintern kan du behöva en högre start-up radiatorn temperaturen värms upp ordentligt bilens motor innan avfärd. Under varma sommarmånaderna, bör temperaturen på radiatorn sänkas för att undvika allvarliga överhettning. Vissa komponenter och produkter hjälpa till att justera radiatorn värme med hjälp av olika funktioner, medan vissa kemikalier kan minska värmen. Vem som helst kan justera eller sätta sina radiator värme genom att känna några enkla regler och fakta.

Du behöver:
Hylsnyckelsats
. WD-40 rost spray.
Termostat.
Packning skrapa.
Frostskyddsmedel.
Tång.
Kylare hjälpa fläkt (tillval).


1.
Bestäm normala operativa värmetal av ditt fordon genom att notera positionen av den värme mäta indikatorn på instrumentpanelen när du kör under normala villkor. Om motorn verkar "kallblodiga" på morgonen, spiltor ut eller saknar makt, kommer du vill ändra termostaten till ett högre betyg, förutsatt att din bil kör på en normal värmetal.Spray några bolt-lossa smörjmedel på de två bultarna termostathuset och låta det dra i fem minuter. Ta bort de två termostaten monteringsbultar med en hylsa och ta bort termostaten. Välj en högre termostat värmetal så motorn värms upp snabbare från kallstart. Till exempel, kanske du vill ersätta en 180-graders rankade termostat med som öppnas i 200 grader. Rengör den gamla packningen material bort och infoga den nya termostaten.
2.
Köpa flera liter av hög kvalitet frostskyddsmedel, eller kylvätska. Töm kylaren vätska genom att öppna ventilen pyskranen på botten av radiatorn tanken. Använd en tång (för fjäril typ) eller regelrätt uttag. Inspektera och rengör den lilla packningen ringen på pluggen om den har en kontakt som kommer ut. Stäng ventilen (eller dra ur sladden). Fyll kylaren med blandning av halv rent vatten och hälften frostskyddsmedel. Kör motorn tills termostaten öppnar, sedan försiktigt bort kylarlocket och fyll till toppen av radiatorn halsen. Fyll overflow reservoaren till sin gräns linje. Denna process kommer att justera ned kylvätsketemperatur för mjukare, tystare motorns prestanda.
3.
Notera siffrorna tryckklass på kylarlocket. Till exempel, vissa har varierar från 3 till 5 pounds, medan andra har högre tryck behörigheter, till exempel från 5 till 7 pounds. Sätt tillbaka locket med en ny som har en lägre rating om du vill att radiatorn svalare (detta öppnar ventilen radiatorn våren, som cirkulerar kylvätskan snabbare). Ersätt med en högre rating för att höja värmen nivå, vilket leder till förseningar kylvätska omsättning, och därmed höja den inre temperaturen på radiatorn.
4.
Installera en eftermarknad bistå fläkt i motorrummet för att ge extra flöde över radiatorns yta. Detta är en valfri åtgärd. Fan satser är all hårdvara och instruktioner för montering. Assist fans justera temperaturen på radiatorn ner till en svalare tröskel, vilket är önskvärt i mycket varma platser eller körförhållanden.

Tips och varningar


 • aldrig bort radiator locken från heta motorer. Låt bilen stå i 30 minuter innan du öppnar ventilen tryckutlösning på överdelen.


 • Relaterade artiklar


  Hur ändrar jag en 2002 Dodge Intrepid bränslefilter?
  Hur ofta bör jag byta mobil 1 olja?
  hur man kan måla stötfångare av gummi
  hur dyka upp igen plast strålkastare
  hur man ändrar fram och bak chocker på 99 dodge ram lastbils
  hur man återställer olja ljus på en maxima
  Hur gör jag återställer underhåll Minder indikator på 2007 honda?
  hur ofta man gör en överföring flush
  hur du lägger till en motorvärmare till en GM
  tillsatser som ökar motorns kompression