hur man byter 2002 a4 audi rotorer

hur man byter 2002 a4 audi rotorer

I 2002 års Audi A4 är en del av B5 generationen av denna populära modell, som konkurrerar med BMW 3-serie. Liksom alla high-end tyska bilar är A4 relativt dyrt att ha arbetat på. En ägare som är villig att kavla upp sin korta ärmar och få lite smutsig kan spara pengar genom att utföra löpande underhåll som byte av olja och sysselsättning bromsar själva. Elektroderna och rotorer på en A4 kan normalt bytas i ett par timmar med de rätta verktygen

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Hylsnyckelsats och spärrfunktion.
Tång.
Nya rotorer.
Turkiet baster.


1.
Lossa hjulbultarna för alla fyra hjulen. Lyft fram och bak i Audi med en domkraft och lägre alla fyra hörnen på en pallbock. Ta bort hjulbultarna och hjulen. Ställ hjulen åt sidan.
2.
Spray bromsvätska på framsidan bromskomponenter (rotor och bromsok) och torka ned allt. Ta bort stora fjäderklämman i ansiktet av bromsok med en tång. Hättor på de två stora bultarna som håller bromsoken på fordonet och ta bort skruvarna med en hylsa och ett spärrskaft. Du kan behöva en brytare bar (förlängning) för att ta bort skruvarna.
3.
Skjut bromsok från rotorn. Ta bort de två 17 mm bultar som håller bromsok transportören på fordonet med en socket. Stöd bromsok med en plattform eller en bit tråd bundna till en närliggande suspension bit. Skjut rotorn direkt från hubben. Rengör rotor-till-nav monteringsytan.
4.
Skjut på ny rotor. Installera bromsok transportör med en socket. Öppna behållaren bromsvätska. Ta bort en del av vätskan så att den inte läcker ut när bromsok kolven komprimeras. Ta ut kuddar från bromsoket. Komprimera kolven i bromsoket med C-clamp genom att placera en dyna av klämman på kolven och en på utsidan av bromsok och dra åt den.
5.
Tillbaka kuddar . Installera bromsoket transportören. Skjut bromsok tillbaka över rotorn. Installera bromsok bultar med en sockel. Installera stora fjäderklämman på framsidan av oket.
6.
Ändra bakre rotorerna på samma sätt, med ett viktigt undantag. Ett särskilt verktyg behövs för att komprimera den bakre bromsok kolven, som vänder och skjuter kolven samtidigt. Installera verktyget på kolven och slå sedan på den för att komprimera kolven i bromsoket.
7.
Installera den bakre rotorn och bromsbeläggen på samma sätt att fronterna gjordes. Upp i bromsvätskebehållaren med färsk bromsvätska. Sänk bilen till marken. Dra åt muttrarna till 89 lb /ft för hand, kontrollera dem med en momentnyckel. Pumpa på bromspedalen tills den känns fast igen.


Relaterade artiklar


Hur byter jag strålkastarna på en 1998 Toyota Tacoma?
hur man utför en automatisk växellåda service
Hur installerar jag Delco durastop bromsbelägg på en 1997 C5 corvette?
hur man underhåller kväve i däck
hur man återställer olja ljuset i en Prius
klarlack tekniker
hur du justerar 1955 Chevrolet sexcylindriga ventillyftarna
hur du vill justera en 1993 Honda Civic
Hur öppnar jag den taklucka i en 2000 Audi A4?
hur man byter en 2001 chevy förorts bromsar