hur ändrar kroppen montera på en 1978 corvette

hur ändrar kroppen montera på en 1978 corvette

Det C3 modell av Chevrolet Corvette spände från 1968 till 1982. Ramen och kropp fästen av dessa bilar var identiska. De åtta organ fästen kallas Nr 1 genom nr 8. Monteras 1 till 4 är på förarsidan, med 5 till 8 hittade på passagerarsidan. Nr 1 och Nr 5 fästen är strax bakom framhjulet, och nr 2 och nr 6 är under främre kick-panelen. Nr 3 och nr 7 fästen är framför bakhjulet, och nr 4 och nr 8 är bakom bakhjulet. Byte av kroppen monteras på en C3 Corvette är tidskrävande och svårt, men kan göras med några garage verktyg. . Använd Corvette monteringsinstruktionen att studera kroppen montera diagram och tillhörande församlingar

Du behöver:.
Corvette AIM manual
Hydraulisk domkraft.
Pallbockar.
Öppna fast nyckel.
Skruvmejsel set.
Hylsnyckelsats.
Rörtång.
2 av 4 block.
Penetrerande olja.
Body fästet.


1.
Hitta en plan yta och placera bilen på fyra pallbockar. Ta bort de åtta skruvarna på de två bakre stötfångaren fästen hjälp av en öppen fast nyckel. Var försiktig att inte skada shims lös från ramen.
2.
Koppla bandet antennen marken på vänster bakre sidan av bilen med en öppen fast nyckel.
3.
Avlägsna nr . 1 och nr 5 kropp montera tillgång täcker en hylsa eller öppen fast nyckel. Koppla bort jorden bandet nära Nr 1 montera
4.
Avlägsna rocker paneler. Ta bort den främre grillar, lägre panel och spoiler med en skruvmejsel och skiftnyckel set.
5.
Ta bort skruvarna som håller dörrtröskel skyltar och frontpaneler sparka och ta bort dem från bilen. Detta kommer att utsätta fästen nr 2 och nr 6.
6.
Ta bort bakhjulen med hjälp av en rörtång. Ta bort-platserna på framsidan av bakhjulet brunn med en hylsa eller öppen fast nyckel. Detta kommer att ge dig tillgång till nr 3 och nr 7 kroppen fästen.
7.
Avlägsna trasan gemensamma bultarna som håller rattstången till styrkontrollsystem lådan med hjälp av två open-end nycklar , att en hålla bulten på plats medan lossa muttern. Koppla stången kopplingen kopplingen om bilen är utrustad med manuell växellåda. Ta bort de två skruvarna som ansluter huvudcylindern till makten bromsenhetens.
8.
Ta bort den främre stötfångaren luckan. Titta under bilen och leta reda på två förlängningar framramen. De ansluter den främre delen av ramen horn till den främre stötfångaren. Ta bort skruvarna som håller fästet hörn stötfångaren på ramen anknytningar med en öppen ände nyckel. Ta bort de två skruvarna som håller ramen utökning av ramen och ta bort dem från bilen.
9.
Börja på ena sidan av bilen och lossa hela kroppen montera bultarna på att sidan. Spray några penetrerande smörjmedel på bultarna om de är rostiga. Ta inte bort dem. Ta bort kroppen montera bultarna på motsatt sida. Ta bort bultarna som håller fästet kroppen stöd till ramen, och lossa dem på andra sidan.
10.
Placera en 2 med 4 eller stöd block under en domkraft på bilen mellan kropp fästen strax under dörren. Försiktigt jack bilen upp ca 3 inches. Kontrollera att det inte finns något motstånd eller bindande närvarande. Installera den nya bultar och fästen ta hand om att shims inte störs.
11.
Lägg försiktigt ner domkraften och se till att alla bultar och shims är korrekt justerade. Installera nötter men inte dra åt.
12.
Upprepa processen på andra sidan.
13.
Dra åt alla kropp montera bultar säkert och jämnt. Montera det främre bultarna kroppen support, förlängningar ram, och stöder stötfångaren. Sätt tillbaka båda jordning remmar. Installera kroppen montera tillgång paneler, paneler rocker, och paneler kick. Installera den främre stötfångaren täcka, grillar, lägre panel och lägre luft spoiler. Sätt tillbaka kopplingen stång och montera skruvarna i styrningen trasa gemensamma. Anslut bultarna som håller befälhavaren bromscylindern till makten bromsenhetens.

Tips och varningar


 • Försök inte detta om du inte förstår den fullständiga omfattningen av projektet. Du måste vara väl förtrogen med C3 Corvette montering och ha en församling handbok för ditt år i bilen. En manual kan köpas från de flesta Corvette reservdelsförsörjning företag.


 • Relaterade artiklar


  hur vindrutetorkarna skick vindruta
  Hur kontrollerar jag vätskenivån i en Tacoma bakre differential?
  bränsletryck testverktyg
  hur man återställer navigation på en 2007 Acura MDX
  hur du kan få tändkablar i en Honda CR-V
  hur man rengör jeep sufflett fönster
  Hur öppnar jag den taklucka i en 2000 Audi A4?
  Hur tar jag bort det transeuropeiska svalare raden i ett 1995 Jeep Grand Cherokee?
  hur man byter en filter kabinluft i bilar
  hur man byter en G37 mikrofilter