Hur rengör jag en ny bil ordentligt?

Hur rengör jag en ny bil ordentligt?

Om du har turen att vara stolt ägare av en ny bil, då du förmodligen vill försöka bevara glans och perfektion av sitt utseende. Enligt SuperiorCarCare. net är de flesta av de "virvlar eller Spider-duk" på äldre fordon som orsakats av tvätt. Använd rätt material och följ lämpliga förfaranden för att se till att du inte oavsiktligt repa din nya bil. Smuts och skräp också orsakar skador över tid, så det behöver tas bort

Du behöver:.
Mild avfettningsmedel
. Microfiber trasor.
Trädgårdsslang.
Hjul och däck renare.
Vildsvin hår skurborste.
2 liters hink.
Bil tvättmedel.
Sea svamp.
Svammel väva mikrofiber handdukar.
Tätningsmedel.
Wheel vax.


1.
Kör din bil till en skuggig plats i din trädgård eller din uppfart. Kontrollera bilens yta kommer stanna cool som du arbetar, så att tvål och vatten inte kommer att torka för fort och lämna fläckar eller ränder. Kavla upp fönster hela vägen.
2.
Spraya ett milt avfettningsmedel på extremt smutsiga fläckar eller på fågelspillning. Låt avfettningsmedel sitta i 30 sekunder, försiktigt skura det med en microfiber trasa och spraya den bort med en trädgårdsslang.
3.
Mist sidorna av hjulen, en i taget, med ett pH-balanserat däck och hjul renare. Låt renare suga på hjulen i ca 30 sek, skrubba dem med ett vildsvin hår skurborste. Slang hjulen ner när du är klar skrubbning.
4.
Spraya ner ytan på din bil med en slang för att ta bort lös smuts. Fyll en 2 liters hink med varmt vatten och biltvätt tvättmedel. Doppa en naturlig sjö svamp eller fårskinn tvätta mitt i tvålvatten och börja tvätt från toppen, arbeta dig nedåt. Havet svamp och tvätta mitt är tillräckligt mjuk så att de inte kommer att lämna små repor i lacken på din nya bil.
5.
Spola hela bilen ner med slangen till bort alla tvålvatten. Torka bilen med svammel väva microfiber handdukar, grundligt från topp till botten. Dessa typer av handdukar kommer inte att skapa några små repor.
6.
Spraya ett tätningsmedel på färgen och torka för att lämna en skyddande hinna på lacken. Applicera ett lager vax hjul på utsidan av varje hjul för att förhindra att bromsdamm fastnar däcket-detta kommer att göra dem lätta att rengöra nästa gång. Upprepa denna procedur en gång i veckan för att hålla din nya bil letar nytt.


Relaterade artiklar


hur kontrollerna av transmissionsolja på 2005 Tacoma
däckförvaring tips
Hur tar jag bort bränslefiltret från en 1993 ford E350?
Hur ofta bör jag byta olja i en 2005 Toyota Camry
Hur byter jag mätstickan på en Hyundai Elantra?
hur du tar bort intaget beståndet luften på en 1998 Honda Civic
Hur byter jag GS300 bakljus lökar?
hur man kan måla stötfångare av gummi
vad är bil topplockspackning?
Hur hittar jag det bränsle filter för en 1992 toyota corolla?