Hur byter jag växellådsolja på en 2001 Ford F150?

Hur byter jag växellådsolja på en 2001 Ford F150?

Automatisk växellåda vätska är ett ofta eftersatt underhåll objekt. Medan människor vanligtvis kontrollera vätskenivån, ändra de sällan det. Precis som motorolja, blir transmissionsolja förorenat. Det plockar upp metallpartiklar, vatten och koppling och band material. Det bör ändras i enlighet med underhållsplanen i din instruktionsbok. Den vanliga sättet är att byta vätskor och filter på samma gång. Det är inte ett svårt jobb men det är lite rörigt

Du behöver:.
Skyddsglasögon
. Jack (tillval).
Pallbockar (tillval).
Stor tråget.
Ratchet och Hylsnyckelsats.
Spackelspade.
Trasor.
Spray delar renare.
Transmission filter och packningssats.
Automatisk överföring vätska.


1.
Parkera bilen på en plan yta och dra åt parkeringsbromsen. Höj framför lastbilen med domkraft och stöd ramen med bilbockarna på varje sida. Detta är ett frivilligt förfarande. Om du kan få under bilen och nå överföring pannan utan att höja det, behöver du inte göra det.
2.
Don din skyddsglasögon. Skjut stora dräneringstråget under överföringen pannan. Om pannan har en plugg, ta bort den. Låt överföring oljan rinna i flera minuter. Om det inte gör, använder en sockel för att lossa pannan bultar. Ta bultar i bakkant av pannan hela vägen ut. Ta de övriga skruvarna halvvägs ut. Du vill få pannan att lossna från överföringssystemet, men inte falla av, eftersom mycket vätska kommer att komma ut. Du kan behöva använda spackelspade för att försiktigt arbeta pannan löst på flera ställen.
3.
Fortsätt att ta bort pannan bultar bakifrån framåt. Detta gör det möjligt pan att hänga ner lite, så att vätskan rinner bort av den bakre kanten av pannan. Slutför bort pannan bultar och lägre pannan.
4.
Ta bort pannan packningen. Rengör stekpannan med spray delar renare och trasor. Vissa kokkärl har en rund magnet i en grop i pannan. Om pannan har en magnet, ta bort den, rengör och byt ut den.
5.
Ta överföring filtret med en socket. Var noga med att notera dess placering. Installera det nya filtret.
6.
Spray vissa delar renare på en trasa och rengör parning yta av transmissionen. Applicera ett tunt lager vaselin i stekpannan för att hjälpa till att hålla packningen på plats och sätta packningen på pannan.
7.
Installera pannan bultarna för hand tills pannan sitter mot överföring, sedan dra åt skruvarna med uttaget i ett "X" mönster jämnt plats i pannan och packning. Dra åt bultarna tills du ser att packningen bara börja bukta ut mellan pannan och transmission. Ta inte åt för hårt pannan bultar.
8.
Sänk lastbil, om ni tog upp det. Fyll växellåda med rekommenderad typ och mängd av transmissionsolja. Starta bilen och flytta huset genom alla positioner, omvänd, neutral enhet och tillbaka till parken. Låt lastbilen löpa under två eller tre minuter sedan kontrollera vätskenivån. Du måste kanske lägga till lite mer vätska.

Tips och varningar


 • Formen packningen är tänkt att kunna återanvändas, men filtret kommer med en ny packning så det finns ingen anledning att vi den gamla. Kassera den gamla vätskan på rätt sätt. De flesta auto-delar butiker kommer att ta din gamla vätskan.


 • Relaterade artiklar


  kan återställa chrome fälgar
  Hur byter jag vw vindrutetorkare sedan vindrutan?
  hur man ändrar kuggremmar på en Toyota RAV4
  Hur återvinner jag olja som har vatten i den?
  hur man byter ett klipp solskyddet
  vård av bildörren tätningar
  hur man kan förbättra bränsle körsträcka på en Ford Escape
  Hur ändrar jag ett bränslefilter i en 1995 Ford Ranger XLT?
  hur man skyddar mot stulna motordelar
  klarlack tekniker