hur man blandar i bil färg

hur man blandar i bil färg

Bättring bilens färg är en liten men nödvändig reparation om du vill att rida ser bra ut. Om du har varit i en mindre kollision eller någon tanklös föraren har skrapas av bilens färg på en parkeringsplats slagsmål, måste du spendera en eftermiddag att röra upp bilen. Den ommålning och blandningsprocessen är inte alltför svårt men tar tid, eftersom varje lager måste torka. Rengöring och prepping bilen i förväg är nödvändigt, annars ljuger färgen inte rätt och bilen verkar smutsiga eller ojämn.

Du behöver:
Bucket
. Diskmedel (tillval).
Bil tvål (tillval).
Rag.
Tack dukar.
Gnugga förening.
Svamp.
Maskeringstejp.
Bättringsfärg.
Touch-up klarlack.

Förbereda Bil


1.
Bered en lösning av diskmedel eller bil tvål och varmt vatten för att rengöra din bil, lägga tvål tills lösningen blir diskmedel.
2.
Blöt panelen som måste röras upp och den intilliggande panel med vatten. Sedan doppa en trasa i din tvållösning. Skrubba panelen och angränsande området med tvål att få bort smuts, damm och smuts. Dessa partiklar kommer att dyka upp i lack om de inte tas bort.
3.
Skölj tvål bort. Torka området med en please trasa. Undersök den under ett starkt ljus för att kontrollera damm och smuts. Om det visar sig smutsig, rengör det igen och torka igen med halshornet trasa.
4.
Squirt en dime-stora mängden gnugga förening på en gammal svamp. Arbeta gnugga sammansatta på det område som behöver målas, skurning i koncentriska cirklar. Låt gnugga föreningen dis över torka sedan bort det med en fräsch tack trasa. Gnugga förening tar bort ett tunt lager av färg, som kommer att hjälpa den nya färgen fastnar och ger en slät, jämn yta för din bättringsfärg.
5.
Tape av området du inte vill inte måla med maskeringstejp. Även bandet några lister, trim, gummilister eller annat material på panelen som inte ingår i den automatiska kroppen. Endast panelen som måste röras upp plus angränsande delar av bilen ska få färg.

Måleri och blanda


1.
Applicera ett lager bättringsfärg med din sprayburk. Sticka fram och tillbaka från vänster till höger. Om färgen droppar och rinner, du använder för mycket färg. För det första skiktet, omfattar endast panelen som behöver röras upp plus 1 tum i alla riktningar på angränsande områden. Låt sedan färgen torka den rekommenderade paustid, som är noterat på burk bättringsfärg.
2.
Spraya andra lagret på samma sätt som den första, som går in i en närliggande panelerna lite djupare. Återigen, låt färgen torka den rekommenderade paustid. Panelen behöver touch-up ska nu finnas en ljusare nyans av samma färg som bilen, de sista två lager kommer att få det ännu
3
Applicera ett tredje lagret färg för att. . panelen plus alla angränsande områden. Nu bör du knappt kunna se skillnaden i färg. Låt färgskikt torka igen.
4.
Spraya på ett fjärde päls en gång den tredje torkar för att slutföra blandningsprocessen. Nu kan du inte berätta för bil fick en touch-up. Låt färgen torka ordentligt.
5.
Spray ett lager av touch-up klarlack på samma sätt som du har använt färgen. Klarlack skyddar ytan på bilen och återställer en del av glansen. Låt klarlack torka i tre dagar, rekommenderar tillverkarna av Paint Scratch på deras hemsida.


Relaterade artiklar


Vilka är ingredienserna i motorolja?
hur man vet vilka däck som passar på hjulen
Hur installerar jag en bränslepump i en 1988 BMW 325i?
vad är SAE-olja?
Texas auto inspektionsregler
Hur gör jag körsträcka öka gas på autos bränsleinsprutning?
vilka fördelar gör 20-tums hjul har över 18-tums?
hur många miles ska jag köra syntetisk olja för?
Hur tar jag bort i baksätet i en 1999 Subaru Legacy Outback?
vad som händer med bilar när hyresavtalet är över?