Hur matchar jag exteriör bil bättringsfärg?

Hur matchar jag exteriör bil bättringsfärg?

Rock chips, Dings dörren och skrapar på bilens exteriör är bara några skäl till att behovet bättringsfärg för ditt fordon. Men att hitta rätt bättringsfärg som matchar din bil kan ibland vara en utmaning eftersom det finns så många olika färger av bilar. Om din bil är ett original fabriken färg, jakten på passande bättringsfärg kan vara så enkelt som att gå till din lokala delar butik, eller ens Walmart. Om det är en egen färg, eller bilen har målats om, sökandet efter bättringsfärg som matchar kan vara svårare.

Du behöver:
bil
. tillgång till en bildelar butik.

matchande bilens exteriör för bättringsfärg


1.
Ta bilen till din lokala Biltema . Butiker som Auto Zone och Advanced Bildelar säljer bättringsfärg. Om din bil är den ursprungliga färgen, är en Biltema kommer att vara den bästa platsen att leta efter din fabrik färg. Om du inte vet om bilens målats om, gå på en delar butik är ett bra ställe att börja eftersom de ofta kan få vetskap om att berätta för dig om din bil kom i sin färg färg som ursprungligen.
2.
Kontrollera färgen delen av butiken som vanligtvis lager interiör färg, motor emalj och bättringsfärg. Plocka ut bättringsfärg som görs för märke på din bil. Olika biltillverkare använder olika nyanser av färger på sina billack. Medan basfärger som svart och vitt kan tyckas lätt att matcha, det finns olika nyanser av dessa färger som används på olika bilmärken. För att du har den bästa matchen bilens färg, går med samma tillverkare av billack är din bästa insats.
3.
Kontakta din bilhandlare eller biltillverkarens service kontor för att ta reda på om det finns en särskild färg ordernummer, delar nummer eller måla namn för din bil modell. Det kan vara möjligt för den bättringsfärg du behöver direkt från din bilhandlare eller biltillverkare. Du kan också hitta billack leverantörer online (se Resurser).
4.
Kontrollera bättringsfärg bredvid din bil. De flesta delarna butiker kommer att låta dig ta bättringsfärg ut att sätta upp bredvid bilens färg för att se om det matchar. Färger kan se mycket olika ut i solen än de gör i butiken. Om färgen inte stämmer, valde en annan nyans som kan fungera bättre. Matcha färgen tills du hittar den bästa passform.

Tips och varningar


 • Om din bil har inte målats om, ett annat sätt att matcha bättringsfärg är att leta upp VIN för din bil och få måla koden. Du kan beställa måla av detta nummer online eller via din lokala återförsäljare.
 • Kontakta plats som målade din bil om den är ommålat på bättringsfärg. Speciellt för anpassade färger, kan målarna vara din bästa lycka på att matcha bilens färg.
 • Vissa billack kan vara omöjligt att matcha, speciellt om det var målas om i en egen färg. För att få bästa match, gå till en butik eller bil måleri företag specialiserat på bil färg och kan foto matcha bilens kulör på bästa möjliga sätt.
 • grund av blekning över tid, tryck upp färg får inte stämmer exakt även med fabrik färger. Plocka Bättringsfärg som bäst passar. Om det används sparsamt, tryck upp färg kommer inte vara lätt upptäckas även om det är en något annorlunda nyans.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en startmotor för 2006 Dodge Caravan XLT
  Hur ändrar jag en svans ljus i en 2006 Ford Taurus?
  Hur kommer jag åt batteriet på en Mercedes e300d?
  Hur ofta bör jag byta syntetisk blandning olja?
  Hur matchar jag exteriör bil bättringsfärg?
  Hur länge kan du köra med en dålig katalysator?
  Hur ofta bör jag byta mobil 1 olja?
  hur man fixar en front gunga länkfält slut
  regn X använder
  dragkroken typer