Hur byter jag bränslefilter på en 2001 BMW 330i?

Hur byter jag bränslefilter på en 2001 BMW 330i?

I 2001 års BMW 330i är en del av E46 generationen 3-serie. Den 330i var den mäktigaste och bäst resultat E46 erbjuds (med undantag för högpresterande M3 derivat). Idag är 330i en idealisk begagnade köpa. Liksom alla BMW svarar E46 3-serie bäst att regelbundet förebyggande underhåll för att säkerställa att det förblir tillförlitlig på vägen. Ett underhåll punkt är byte av bränslefilter innan det blir igensatt

Du behöver:. .
Domkraft
Pallbockar.
Gummihandskar.
Ögonskydd.


1.
Öppna handskfacket. Öppna säkringsdosan genom att vrida två vita flikarna på ömse sidor om den. Ta bort # 54 säkring som styr bränslepumpen. Ta bort tanklocket. Starta motorn och låt den gå tills den stannar på grund av bränslebrist.
2.
Höj BMW med golv jack. Sänk den på pallbockar i alla fyra hörnen. Ta bort bränslefiltret skyddande panel, som ligger under bilen strax framför förarsätet. Panelen är på med fyra skruvar som tas bort med en stjärnskruvmejsel.
3.
Avlägsna metallklämman som håller bränslefiltret på plats med handen. Lossa de sex slangklämmorna som fäster bränsleledningarna till bränslefiltret. Placera en behållare under filtret för att fånga utspillt bränsle. Dra slangarna bort av filtret. Du kan behöva vrida slangarna med en tång för att få dem bort av filtret.
4.
Töm överskottet bränsle från filtret i behållaren. Kassera filtret. Installera det nya bränslefiltret i samma riktning som det gamla. Skjut bränsleledningarna på det nya filtret. Det rekommenderas att byta ut BMW slangklämmorna med konventionella slangklämmor som kan dras åt med en skruvmejsel, som det ursprungliga klämmorna kräver ett speciellt verktyg för att dra åt lätt. Du kan också använda en tång för att dra åt den ursprungliga slangklämmorna lite i taget.
5.
Tillbaka klämman som håller filtret på plats. Sätt tillbaka oljefiltret skyddande panel. Sänk bilen tillbaka till marken. Installera om # 54 säkring. Sätt tanklocket igen. Starta bilen och kontrollera tätheten.


Relaterade artiklar


hur man byter den främre lampan blinkers i en 1999 Buick Regal
Hur vet man förgasare går dåligt
hur man rengör bilens högtalare
hur man byter strålkastare omkopplare i en 1995 lumen
hur man installerar bakdämpare i en medborgerlig
hur man ändrar fram och bak chocker på 99 dodge ram lastbils
Hur man monterar en front registreringsskylt till en Ford kontur
Hur problem jag felsöka i en BMW 550?
auto säkerhetsföreskrifter
Hur ändrar jag en luftkonditionering filter i en 1997 Honda CRV?