Skillnaden mellan 2-takts och 4 takts motorer

Skillnaden mellan 2-takts och 4 takts motorer

Ur operativ synvinkel finns det två framträdande kännetecken som skiljer en tvåtaktsmotor från en fyrtaktsmotor. Den första skillnaden är hur förbränningen (effekt) cykeln klar i varje. Den andra är det sätt på smörjning i varje motor

Combustion (Power) Cykel

Efter kompressionsslaget (stroke en), avslutar en tvåtaktsmotor att förbränningen (Power Stroke, avgas stroke, intag stroke ) i ett enda, kondenserade slag av kolven (stroke två). Ju mer komplex fyrtaktsmotor, kompletterar (efter kompressionstakten en) samma förbränningscykeln slag individuellt (i slag två, tre och fyra).

Smörjning

Till skillnad från en fyrtaktsmotor som husen dess motorns smörjolja separat från sin bensin, traditionella tvåtaktare blanda ihop motorns smörjolja med bensin i samma avdelning. Traditionella tvåtaktare kräver att användaren "pre-mix" och häll eldningsolja blandningen i bränsletanken.

Miljöföroreningar

I sin Upptäck Magazine artikel, "tvåtaktare och du är ute, "vetenskap och teknik författaren David Kushner rapporterar att kolväten som avges av en individ tvåtaktsmotor omvandlas till ett avgassystem föroreningar motsvarande 30 till 50 fyrtaktare bilar.


Relaterade artiklar


typer av botten båt färg
hur man polera krom fälgar
Hur ändrar jag en strålkastare på en Jeep Cherokee?
hur du tar bort bromsrotortemperatur på en 2003 gmc 2500
Hur lägger jag till olja differential redskap i en 1988 mustang?
DIY bakre bromsarna på en Oldsmobile Silhouette
hur man lyfter däcken
Hur rengör jag handskfacket på en Volkswagen bugg?
hur man frigöra en vindruta torkare
Hur installerar jag en stereo i en Mazda 3 2005 sedan?