Hur byter jag en miata termostat?

Hur byter jag en miata termostat?

Mazda Miata är en sportig cabriolet göras för hastighet och prestanda. För att säkerställa att bilen körs optimalt måste kylsystemet ska kunna flöda genom motorn tillräckligt för att hålla motorn arbetstemperatur på ett minimum. Syftet med termostat är att reglera kylarvätska och öppna när temperaturen blir varm. En klibbig termostat kommer inte att tillåta kylvätskan att cykla på rätt sätt, vilket gör att bilen överhettas

Du behöver:.
Hylsnyckel
. Hylsnyckelsats.
Razor skrapa.
Ny termostat.
Nya termostathuset packning.
1 gallon kylvätska.


1.
Öppna huven för att komma till övre kylarslangen. Följ den till motorn där det är bultad till ett hölje. Detta bostäder innehåller termostaten.
2.
Skruva loss huset med en hylsnyckel. Dra loss det för hand.
3.
Skrapa gamla packningsrester på ytan av locket och bostäder med rakblad skrapa. Se till att alla packningen skrapas av huset för att förhindra läckage i framtiden.
4.
Dra den gamla termostaten ur huset för hand. Säkerställa placeringen av termostaten noteras så den nya kommer att gå på samma sätt. Sätt i den nya termostaten och slutet med våren går i första
5
Placera packningen runt ytan av bostäder. . . Placera locket över huset. Bolt huset tillsammans med hylsnyckel.
6.
Twist kylarlocket moturs för att få tillgång till kylvätskan. Kontrollera nivån på kylvätskan. Kylvätskan skall vara synliga på halsen på radiatorn. Fyll på kylvätska tills nivån är synlig. Lägg inte locket på än.
7.
Starta bilen och låt den gå på tomgång. När bilen är varm, fyll på kylvätska som nivån kommer att sjunka. Vrid tillbaka kylarlocket på kylaren när radiatorn är full. Stäng huven.

Tips och varningar


 • Hitta packning och termostaten på lokal bil-delar butik. Om en packning inte är tillgänglig, kan man göras med RTV silikon.
 • Låt aldrig kylvätska eller frostskyddsvätska rinna på marken. De kemikalier i kylvätskan kan vara farligt för små djur. Konsultera lokala återvinningscentral för omhändertagande.


 • Relaterade artiklar


  Hur gör jag ersätta en kvicksilver kupéfilter?
  hur man byter strålkastare i Previa 95
  hur många miles ska jag köra syntetisk olja för?
  Hur byter jag en glödlampan i en 1995 Jaguar XJ6?
  Buick auto luftkonditioneringen felsökning
  hur man kan förbättra diesel prestanda
  hur man fixar gummi bilfönstret
  auto spray målningstekniker
  hur man polera strålkastarna omfattar
  kan syntetisk olja blandas med vanlig?