hur du fyller automatlåda vätska i en 1990 toyota

hur du fyller automatlåda vätska i en 1990 toyota

En 1990 Toyota använder transmissionsolja att trycket som behövs för att göra redskap överföring ändra på egen hand. Att veta hur man kan kontrollera överföringen vätskenivån är viktigt att veta när du lägger vätska. För mycket vätska i överföringen kan orsaka allvarlig skada för det. Kontrollera alltid nivån på innan man lägger vätska. Detta kommer att säkerställa från att lägga för mycket vätska och orsakar en rejäl reparation proposition

Du behöver:. . .
Rag


1
Starta bilen och låt den att värma upp. Detta kommer att innebära låta den gå i fem minuter. Flytta långsamt Växelspak från "Park" hela vägen ner till "Low 1. " Flytta tillbaka till "Park" och dra åt parkeringsbromsen.
2.
Öppna huven för att komma åt motorrummet. Leta överföring mätstickan. Oljesticksröret kommer att placeras bakom motorn. Dra ut oljestickan av röret och torka bort det med en ny trasa. Sätt stickan i till röret.
3.
Dra ut oljestickan tillbaka ut ur röret och kontrollera var vätskenivån stannar på slutet av stickan. Det kommer att finnas markeringar på mätstickan. Den nedersta märkningen kommer att utgöra en låg nivå och märkning högre upp på minnet kommer att utse en full nivå. Om vätskan är i mellan markeringarna, så är nivån säker. Om vätskan är under botten-märkningen, är det dags att lägga transmissionsolja.
4.
Sätt en tratt på oljestickan röret. Häll i en halv liter transmissionsolja. Kontrollera nivån genom att ta bort tratten och infoga en ren oljestickan i röret. Fortsätt att fylla tills nivån är på hela markeringen på mätstickan.
5.
in mätstickan och kasta tratten. Stäng huven.

Tips och varningar


 • i fordonets ägare handboken eller kontakta en Toyota-återförsäljare för att du använder rätt transmissionsolja för din Toyota.
 • Var försiktig när du arbetar i närheten av motorkomponenter. Rör inte metallkomponenter, eftersom de kommer att heta att beröra.


 • Relaterade artiklar


  Hur tar jag bort bromsbeläggen från en 1998 Lexus es300?
  felsökning av en ’91 Honda Civic kombi
  hur reparera kvart panel
  hur du fyller upp med motorolja
  hur man byter en 1998 Lexus ES 300 höger blinkers lampa
  hur man återställer tjänsten indikator på en BMW E87
  Hur ändrar jag baklykta på en 1998 ford explorer?
  Hur byter jag torkarbladen på 2001 RAV4?
  Hur lube jag chassit på min buick sedan?
  hur man byter bil filter & luftkonditionering