Hur gör jag Kilremmar köra på en 1989 2,9 liters Ford Ranger?

Hur gör jag Kilremmar köra på en 1989 2,9 liters Ford Ranger?

Drivremmar är bälten på framsidan av motorn som kör tillbehör såsom generatorn, servopumpen och luftkonditioneringen. Remmarna måste kontrolleras och bytas ut om de blir slitna, glaserade eller spruckna. En inglasad bälte kommer att se slät glider på trissan. En bra bälte kommer att ha några textur till det. Det är viktigt att byt ut alla slitna och spruckna remmar omedelbart

Du behöver:.
3/8-tums spärrnyckel med metriska Hylsnyckelsats
. Metric nyckel in.

kilrem replacment


1.
Ta bort luftkonditionering pump bälte. Några 1989 Ford Rangers kom utrustade med luftkonditionering. Om din lastbil har AC, börja där, om inte, hoppa till steg 2. Använd lämplig storlek uttaget på Ratchet att lossa luftkonditionering pump bulten bältesjusteringsanordning på pumpens vridningspunkt. Detta gör det möjligt pumpen att rotera och lossa bältet som driver pumpen. Slip bältet utanför remskivor.
2.
Lossa styrservopump bälte justeringsbulten med lämplig storlek uttaget och spärrfunktion. Med hjälp av en skiftnyckel för att lossa spänningar bulten på toppen av servopumpen fäste. Detta gör det möjligt pumpen att rotera och lossa bältet. Slip bältet utanför remskivor.
3.
Lossa generatorn bältet justeringsbulten på toppen av generatorn fästet. Lossa svängbulten på undersidan av generatorn. Rotera generatorn och ta bort remmen.
4.
Byt ut bälten med nya remmar som börjar med den innersta bälte, generatorn. Skjut på tillbehöret på plats igen på sin vridningspunkt och dra åt bältet. Dra åt bultarna med hylsa och spärrnyckel och kontrollera remspänningen. Gör samma sak för styrservopumpen och luftkonditionering bälten pump.

Serpentin rem ersätter


1.
Använd lämplig storlek uttag på en Ratchet, om din lastbil är utrustad med enda serpentin bälte, och lossa kabelstyrrullen som håller bältet. Slip bältet utanför remskivor och släng.
2.
Använd schematiska under huven som visar placeringen av bältet och lägger det nya bältet tillbaka runt remskivorna.
3.
Dra åt kabelstyrrullen och kontrollera remspänningen.

tips och varningar


 • Bältet bör ha u00BC-u00BD-tums läget i mittpunkten av sitt längsta löper mellan remskivorna. Om bältet är för löst, kommer det slip och inte köra tillbehör. Om bältet är för hårt, kan det skada lagren av tillbehöret den är igång. Lossa och justera spänning om det behövs.
 • Byt remmarna medan motorn är coolt att undvika att bli bränd av motorkomponenter.


 • Relaterade artiklar


  Hur tar jag bort en super strålkastare tull ford?
  hur man rengör skyddsling s EGR
  aaa Ohio Motor Club förmåner
  Hur jämför jag billarm?
  hur man återställer olje-varningslampan på en 2006 Chevy Van
  Hur konvertera från HID lampor som halogener på en Toyota Prius
  auto luftfilter som ökar gas körsträcka
  Hur ändrar jag olja på 2007 Mazda 3 2.3L motor?
  1995 Honda Civic temperaturmätare överhettning: Felsökningsguide
  Hur byter jag en BMW E28 generator?