hur till check transmissionsolja i en 1999 Pontiac Grand Am

hur till check transmissionsolja i en 1999 Pontiac Grand Am

På höger sida (förarsidan) i 1999 års Grand Am motorrummet, mot toppen av motorn, är en mätsticka med en röd handtag. Detta mätsticka är vad du använder för att kontrollera vätskan i Grand Am: s sändning. Du måste kontrollera transmissionsolja ungefär lika mycket som du kontrollerar motoroljan, som bör vara ungefär var 1. 500 miles eller så. För att vara ännu mer vaksam, kontrollera dina vätskor varje gång du fyller bensintanken. Kontroll av transmissionsolja ofta hjälper dig att se till att Grand Am: s transmissionsolja nivå är korrekt och att överföringen stannar i funktionsdugligt skick.

Du behöver:
pappershandduk


1
Starta motorn på 1998 års Grand Am och möjliggöra överföring till varma i fem minuter eller så. . . Detta kommer att värma transmissionsolja och ge dig en bättre behandlingen. Ännu bättre, kör bilen runt kvarteret för att cirkulera vätskan och kör överföring via växlar. Låt motorn igång och växeln i "Park" och flytta till framsidan av Grand Am när du drar fläkten spärren.
2.
Öppna huven på Grand Am och lokalisera den röda skaft mätstickan på motorn. Dra ut oljestickan från motorn och torka den ren med hushållspapper.
3.
In oljestickan i motorn och dra ut den. Överföringen vätskenivån måste vara mellan de små hålen på spetsen av mätstickan. Om vätskan är lägre än både hål, eller under den enda hål om det bara finns ett hål, måste du lägga till transmissionsolja därefter.

Tips och varningar


 • Över fylla överföring med vätska kan orsaka allvarlig skada på transmissionen och motorn.


 • Relaterade artiklar


  hur till låsa upp en bildörr på en Honda Civic
  hur man återställer tjänsten ljus på en 2007 Jetta
  Hur ofta ska du byta oljan i en diesel?
  hur man fixar cigarettglöd i bilklädseln
  hur man byter blad 2007 Jetta torkare
  Avboka Toyotas system för ringtryckskontroll varning
  hur du tar bort rattstången från en 2002 chevy Silverado
  hur man byter sida spegel på en oändlighet i30
  Hur reparerar jag ett karosseri buckla?
  hur man återställer en abs ljus på en ’08 acura tl