Felsökning vid uppvärmning i en 1995 Oldsmobile Achieva

Felsökning vid uppvärmning i en 1995 Oldsmobile Achieva

Värmaren måste hållas i 1995 Oldsmobile Achieva i toppform i vinter genom att göra lite felsökning i förväg. Vanligtvis är frågorna ganska enkla att felsöka, om problemen ligger hos värmaren kärna eller säkringarna. Innan du tar din Oldsmobile i för vad som skulle visa sig vara ett dyrt besök i butiken, gå igenom några grundläggande åtgärder för felsökning första 1.
Byt fläkt och värmare till de högsta inställningarna (med motorn igång) för att säkerställa att luften strömmar över värmaren kärna. Om du inte hör fläkten börjar mogna kan det behöva bytas ut. Kontrollera säkringen motsvarande elektrisk fläkt.
2.
Kontrollera att det finns tillräckligt med kylvätska i kylaren. Värmaren använder en liten mängd kylmedel för att värma upp fordonet. Om det inte finns tillräckligt, kan den varma luftflödet begränsas. Plats du hand strax ovanför inkommande och utgående slangar till värmaren kärna. Om båda slangarna inte är varmt kan kylvätska inte flyter genom systemet korrekt. Värmaren kärna kan behöva bytas ut. Ha en kvalificerad mekaniker kolla in det här för dig.
3.
Kontrollera säkringen rutan för de blåst eller skadade säkringar. Kontrollera insidan av gruppcentralen för instruktioner om hur man hittar säkringen är ansluten till värmaren systemet. Om tunna band av metall inuti glasröret är trasig, ersätta det med ett säkring av exakt samma strömstyrka.
4.
Kontrollera om termostaten har fastnat öppen. Starta motorn och titta under huven. Placera handen på den övre kylarslangen. Om du känner kylvätska rinner genom slangen (den omedelbart uppmärksammas) detta kan betyda att termostaten har fastnat i öppet läge. Kylvätska ska bara börja flöda när motorn har värmts upp.
5.
Känn på passagerarsidan mattan för någon väta. Om du märker en kraftig, söt lukt också, kan detta innebära att värmaren kärnan läcker. Har en mekaniker undersöka detta närmare, eftersom det kan innebära att värmaren kärna behöver bytas.
6.
Kontrollera att alla slangar är anslutna till värmaren systemet är fria från skador och läckage . Byt ut dem vid behov.

Tips och varningar


 • Du kan behöva byta värmaren kärnan om den blir igensatt.
 • Vanligtvis när en säkring går direkt efter att installera det, betyder det att systemet är överbelastat eller om det finns kort. Ha en mekaniker kolla in det här för dig.


 • Relaterade artiklar


  Digitalt skjutmått instruktioner
  Vad gör en skål ventilationssolenoidkrets göra?
  hur man byter glödlampa i en Jeep Cherokee XJ 4wd
  hur man ladda ett fruset bilbatteri
  2002 Jetta bränslefilter avlägsnande
  hur man byter en olja packning i en Ford fyra litersmotor
  hur man byter Jeep CJ-7 slips länkhuvuden
  hur man läser en Ford kodblock datum
  hur man återställer tjänsten ljus på en VW Golf TDI 2005
  hur man målar bakluckan på en Ford F-350