hur man tråd en stereo bilradio

hur man tråd en stereo bilradio

Bilstereo system är dyra, men priset för installationen är nästan lika. Få ihop de verktyg att utföra uppgiften själv kan spara en betydande mängd tid och pengar väntar på en bilstereo företag att komma runt den. Uppgiften kräver en grundläggande kunskaper i fordonsindustrin kabeldragning. Men om du någonsin har utfört gör-det-själv reparationer på din bil i det förflutna du inte kommer att stöta på ett problem när ledningar stereon

Du behöver:. .
Skruvdragare
Avbitartång.
Avisoleringstänger.
Måttband.
Eltejp.
Fordonets ägare eller instruktioner.
Bilstereo kabelnät.
Förstärkare ledningar pack.
Sandpapper.
6-fots högtalarkabel, 14 gauge.
Tång.


1.
Öppna huven och koppla bort den negativa batterikabeln.
2.
Använd skruvdragare för att ta bort panel som täcker högtalarenheten. Skruva loss och koppla högtalarenheten sedan dra ut den.
3.
Undersök sambandet mellan den gamla högtalare och högtalarkabel. Leta efter ett klipp på anslutningspunkt. Om det inte finns ett klipp, använd Avbitartång och strippor att klippa av kabeln gamla högtalare och sedan band 1 /2 tums off.
4.
Åtgärd 6 inches av nya stereo tråd och skär den med avbitare, sedan strippa 1 /2 tum. Twist dessa trådar i de som nämns i det sista steget så att de rada upp rakt. Använd eltejp för att täcka de frilagda ledare.
5.
Anslut den negativa kabeln till den negativa terminalen och den positiva ledningen till den positiva polen på den nya högtalaren. Fäst högtalaren genom att skruva in den
6.
Rådgör med din reparationshandbok för förfarandet för att ta bort instrumentpanelen och följ sedan instruktionerna. Ta bort huvudenheten.
7.
Anslut antennkabeln till huvudenheten sedan fast ledningsnätet till kontakten på den gamla radion. Anslut den andra änden av selen till den nya radion.
8.
Skala och ansluta högtalarkablarna till selen, då täcker den exponerade ledningar med eltejp. Montera högtalaren enheter.
9.
Anslut kabeln till förstärkaren till den positiva polen på batteriet. Crimp O-ringen över änden av kabeln med säkringen. Få ringen över bulten ligger på kontakten som länkar din bil och batteri. Säkringen i säkringen facket.
10.
Gå till passagerarsidan och trä RCA signalkabel från huvudenheten till förstärkaren vistas bakom instrumentbrädan väggen.

11.
Gå till förarsidan och tråd kabeln från brandväggen till förstärkaren stannar kvar i plasten väggen. Hitta fjärrkontrollen på kabeln i förstärkaren pack och tråd upp till huvudenheten.
12.
Välj placering av din subwoofers och förstärkare hålla dem nära bakre ramen. Ta bort en skruv från den bakre ramen och slipa ner med sandpapper för att säkerställa bästa kontakt metall mot metall med O-ringen. Säkra bulten på plats.
13.
Koppla in fjärrkontrollen på kabeln till huvudenheten och anslut RCA-signalkabel. Sätt i dessa trådar längs med marken och strömkablar till förstärkaren.
14.
installationsprogrammet subwoofers och ansluta din förstärkare i bagageutrymmet. Sätt i 14-gauge högtalarkabeln i portarna på båda sidor av förstärkaren och till subwoofers högtalaranslutningar.
15.
Secure huvudenheten på instrumentpanelen. Sätt tillbaka den negativa kabeln till batteriet och montera instrumentbrädan.


Relaterade artiklar


hur man byter en stuga luftfilter i en Nissan Versa
hur du tar bort ett märke på en vindruta
Flowmaster avgaser specifikationer
hur man byter skor på en bakre skivbroms fordon
innebörden av "vänligen motor snart" ljus på en BMW
hur man låsa upp trunken på en BMW 330ci
hur du lägger transmissionsolja till en Dodge framfart
Inaktivera bälte
hur man ansöker nyans auto fönster
hur man byter en glödlampa strålkastare på en 1997 mercedes E420