hur man ändrar transmissionsolja på en 2003 Chevrolet Cavalier

hur man ändrar transmissionsolja på en 2003 Chevrolet Cavalier

I 2003 års Chevrolet Cavalier växellåda har en kontakt på undersidan av överföring för att dränera vätska. Överföringen filter och magneter inne överföringen måste ändras i enlighet med underhållsplanen för denna motor modell. I 2003 års Chevrolet Cavalier levereras med antingen en fyra eller sex-cylindriga motorn och båda har olika typer av sändningar. Påfyllas med automatisk eller manuell vätska beroende på vilken typ av överföring i din modell

Du behöver:
Vehicle ramp.
Chalk block.
Tråget.
5/8-inch uttag.
Ratchet.
Byte transmissionsolja.


1.
Drive passagerarplatsen fram hjulet på fordonet rampen och placera krita blocket bakom den bakre förarsidan hjulet. Krita blocket kommer att hålla Cavalier från att komma bort rampen.
2.
Komma under överföring och placera dräneringstråget under avtappningspluggen. Ta bort avtappningspluggen med Ratchet och uttaget.
3.
Dränera transmissionsolja i tråget. Låt vätskan rinna i cirka fem minuter och sedan tillbaka och dra åt avtappningspluggen.
4.
Tillbaka till 2003 Chevrolet Cavalier bort av fordonet rampen och öppna huven. Ta det röda skaft stickan och häll vätskeersättning sändningen i växellådan. Byt ut oljestickan när överföringen är full.


Relaterade artiklar


mercedes tech tips
hur man ladda upp A / C på en 1997 Nissan Maxima
hur man byter en glödlampa takbelysning
hur man skall avgöra Serpentine belt storlek
hur man byter bränslefiltret på 1994 GMC Sonoma
1993 Ford Ranger problem
Audi Q7 broms problem
2008 chevy Tahoe: Oljebytesinstruktioner
hur man byter Beetle glödlampor dimljus
hur man byter den främre fjäderben på en Toyota Corolla