hur återansluta 1997 toyota Celica klädsel dörrpanelen

hur återansluta 1997 toyota Celica klädsel dörrpanelen

A 1997 Toyota Celica är en sportig, tvådörrars bil. Dörrarna är klädda med vinyl eller matta, beroende på vilken funktion paketet. Eftersom Celica är ett äldre fordon kan dörren klädsel dra bort från dörren, vilket gör att bilen ska visas gamla och fula. Sätt tillbaka klädseln är en enkel process som tar några verktyg och lite skicklighet. Detta projekt tar cirka en timme att slutföra

Du behöver:. .
Kryssmejsel
Platt skruvmejsel.
Liten behållare.
Brukskniv.
Plastfolie.
Häftpistol.
Staples.
Lim.
Stora klämmor.


1.
Skruva isär ramen håller dörren klädseln på plats. Det finns flera uppsättningar skruvar runt hela dörren, så se till att skruva dem alla innan du försöker ta bort den. Placera skruvarna i en liten behållare för förvaring.
2.
Försiktigt bända upp karmen bort från dörren panelen. Detta underlättas med hjälp av en platt skruvmejsel. Ta bort en ram bit i taget och ställ åt sidan för senare byte.
3.
Inspektera integritet dörrpanelen klädsel. Det kan vara möjligt att sätta tillbaka den, eller du kanske måste byta ut den. Om klädsel är mögligt eller full av hål, så är ersättning det bästa alternativet. Om villkoret om klädseln är bra, så är det möjligt att sätta tillbaka det utan alltför många problem.
4.
Dra klammer som håller klädseln på plats borta från dörren. Om klädseln är limmad på plats, dra försiktigt bort från dörren. Du kanske måste anställa försiktig användning av en brukskniv att lossa lim från sidan av Celica dörren.
5.
Inspektera skick plast eller papp fästes under klädseln. Om den är i dåligt skick, ersätt den med en ny plastduk.
6.
Tillbaka klädseln tillbaka över dörrkarmen. Fäst ena sidan av klädseln till toppen av dörren. Häfta ihop tyget på plats, eller använda lim om du inte kan hitta en bra plats att häfta det. Fäst ovansidan och dra sedan klädseln stram och fast undersidan.
7.
Fäst vänstra sidan av klädsel, sedan dra åt ordentligt och fäst den högra sidan. Om du är limning stoppning, att använda klammer hålla den på plats när det torkar.
8.
Byt ramen runt dörren och skruva fast ordentligt så det inte skramlar när dörren stängs.


Relaterade artiklar


hur man byter olja i bilen
hur man byter en Ford strålkastare
hur du tar bort auto fönster toning
ominstallation av navkapslar på en chevy 2003
Chrysler Pacifica glödlampan installation
hur man byter en 2005 malibu gasfilter
hur man byter en församling sidospegel
hur du tar bort bromsdamm från däck fälgar
hur man fixar ett hål i en plastpåse radiator i en Nissan bil
hur man byter olja i en 1995 Toyota Camry