auto skyddsronder checklista

auto skyddsronder checklista

En automatisk checklistan för säkerheten är en praktisk proaktiv metod för att säkerställa att ett fordon uppfyller säkerhetskraven. Genomföra en rutinmässig inspektion försäkrar förare av en hög sannolikhet för en god körupplevelse. Förare bör göra det till en vana att göra en översyn av gemensam säkerhet poster i mellan att ta sitt fordon i för planerat underhåll.

Tire Pressure

Rätt däck underhåll bör vara högt upp av någon checklista. Enligt forskning som utförs vid National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), för lågt lufttryck och överlastade fordon är bland de främsta orsakerna till olyckor. Slitna däck kan äventyra styrning, speciellt på våta vägar. Kontrollera däcktryck kan inte bara bidra till att förhindra däck skador och misslyckande, men också sluta mycket slitage på däcken. Bridgestone meddelar att däcken kan vara så mycket som 50 procent för lågt innan fordonsägare inse problemet. Dessutom får för lågt lufttryck resultera i 3 till 5 cent per gallon i högre bränslekostnader och orsaka ojämn slitage. Förare bör kontrollera däcktrycket en gång i månaden.

Krockkuddar och säkerhetsbälten i fordon

Testa luftkuddarna genom att sitta i bilen med dörrarna stängda och slå på tändningen. Medan fordonet idles bör krockkudden indikatorn tänds på kort (cirka fem sekunder) och sedan stängas av. Om indikatorlampan lyser, eller kommer på under körning och förblir tänd, kan systemet stängas av. Ta en titt certifierad servicetekniker på fordonet. Kontrollera säkerhetsbälten genom att dra var och en för sin fulla resa ut ur huset. Leta efter tårar och andra potentiella problem. Bälten bör dra tillbaka 100 procent av vägen. Byt ut slitna säkerhetsbälten.

Belysning och torkarbladen

Föraren skall kontrollera interiör och exteriör belysning. Inspektera strålkastare på natten eller i en mörk garage för att enkelt avgöra om de arbetar. Den 2Car Proffsen webbplats föreslår undersöker strålkastare objektiv för sprickor och för lampa klarhet. Kontrollera dessutom svans och signalljus, inbegripet den övre bromsljus och varningsljus blottare.Torkarblad att skrika och smeta vid drift är inte bara irriterande, men kan göra visionen till en mardröm när det är rainingand göra fordonet osäkert att köra. Tillgången till ersättning mjukt material gör det onödigt att byta hela torkarbladet mekanismen. De flesta bladen är lätta att ersätta,. Bara att följa instruktionerna på förpackningen av de nya bladen

Horn och larm

Många fordon har fabriksbyggd larmsystem. Testa systemet genom att trycka på "lock"-knappen på nyckelbrickan. Alla dörrar bör låsa och ljusen börjar blinka, vilket visar larmets aktivering. Generellt är horn ligger i centrum av ratten. Testa genom att trycka ner i mitten pad. Vissa fordon kan ha horn placerade i spakar någonstans runt ratten.

Vätska

Varje checklista bör omfatta en kontroll av oljenivån. Mätstickan har övre och nedre märken nivå indikator, och utrymmet mellan de två linjerna representerar en liter olja. Så länge sjunker mellan dessa linjer är oljenivån acceptabel. Varje gång sjunker under den nedre raden, tillsätt olja. Andra vätskor är i behov av kontroll inkluderar bromsvätska, transmissionsolja och styrservoolja. Lägg kylvätska och vindrutetorkare vätska i listan.


Relaterade artiklar


mönsterdjup krav
hur man startar en Hyundai Sonata om fjärrkontrollen dör
hur man ändrar strålkastarnas lampor på Nissan Pathfinder
felsökning en 2003 Honda Civic luftkonditioneringen
hur man byter en Camry slutsignalen
däck rotation metoder
om en bils färg
hur ändrar värmaren slangen på baksidan av en motor
Dodge Neon avlägsnande radio bezel
hur man reparera en immig bil strålkastare