Vad gör en bil stämma upp betyder?

Vad gör en bil stämma upp betyder?

Bilmotorer tenderar att försämras över tid med konstant användning, så många bilägare måste ha sina fordon underhållas så att de fortsätter att arbeta effektivt. Detta underhåll kallas en tune-up, men termen kan vara otydlig

Identification

En typisk tune-up kommer att ersätta föremål som luftfilter, punkterna distributör, fördelarlocket och tändstift. Den mekaniker arbetar med bilen kommer också att göra särskilda anpassningar till faktorer som tändningen.

Användning

Termen "tune-up" var vanligt med bilar tillverkade före ombord datorer. Dessa datorer kan automatiskt göra erforderliga justeringar på motorn. Således finns det mindre behov av mekaniker för att anpassa motorn för hand.

Missuppfattningar

Eftersom begreppet föll ur allmänt bruk, i de flesta affärer en bilägare inte kommer att få allt han vill genom att be om en allmän tune-up. Butiken kommer att fråga vad särskilda punkter måste kontrolleras, och det är upp till bilägaren att veta vilka delar behöver ses över eller bytas ut. Fordonet handboken kommer vanligtvis ersättare rekommendationer på grundval av miles bilen lägger på eftersom den del installerades.

Fördelar

Regelbundet underhåll av en bilmotor inte bara hjälper bilen att arbeta effektivt, utan också förebygga eventuella problem.


Relaterade artiklar


felsökning av en läckande bränsle filter
hur du tar bort vatten från dieselbränsle
hur man byter det trasiga glaset sidan spegeln i en VW Golf
hur man återställer sensorn däcktryck på en toyota yaris
hur man spola kylarslangen på en 1998 Chrysler Cirrus
hur man bifoga en registreringsskylt till en Subaru Legacy stötfångare
instruktioner för att installera radiatorer
97 Honda Civic stereo avlägsnande
hur du installerar en 2005 strålkastare Hyundai Accent
hur du fyller i transmissionsolja på en 1990 toyota