Felsökning av A / C i en 1993 vw eurovan

Felsökning av A / C i en 1993 vw eurovan

Felsökning problem med A /C i en 1993 VW Eurovan är oftast ganska enkel, vare sig det är ett problem med ventilstyrning, eller en kylmedelsläckage. En resa till affären kan bli kostsamt, så innan du tar VW Eurovan i, det finns några grundläggande åtgärder för felsökning kan du köra igenom på egen hand
1.
Starta motorn och vrid A /C till den högsta inställningen för att kontrollera eventuella skadade, lösa eller resistenta knappar och rattar. Lyssna till fläkt för att sparka på. Om det inte gör, kan säkringen ha löst, eller fläkten kan behöva bytas ut.
2.
Kolla under huven och kontrollera A /C slangar för skador eller läckage . Om du ser en grönaktig, oljiga återstoden på någon av komponenterna luftkonditioneringen, har en mekaniker kontrollera om de behöver bytas ut.
3.
Ställ A /C kontroller den högsta inställningen (med motorn igång) och titta under huven för den magnetiska kopplingen bifogas kompressorn att vända upp. Om du inte ser kopplingen sparka på, kan systemet vara låg på köldmedium. Har en mekaniker fylla på systemet för dig. Har honom kolla efter eventuella läckor i kompressorn. Kontrollera att drivremmen är säker och tät på kompressorn. Om kompressorn är onormalt högt eller bullrigt, kan det vara dags att få den utbytt.
4.
Kontrollera tillräcklig tryck i luftkonditioneringssystemet. Stäng av motorn och fäst luften spårvidden conditioner komprimering. Mätstickan har färgkodade slangarna. Anslut den blå slangen till låg-sida service port, och den röda slangen till hög-sida port. En normal läsning är mellan 50 PSI (pounds per kvadrattum) och 80 PSI. Om trycket är lägre än detta, har en kvalificerad mekaniker undersöka problemet.
5.
Kontrollera säkringar ansluten till A /C system. Öppna säkringsboxen (vänster förarsidan hjul) och läs instruktionerna på säkringen lock för instruktioner hur du hittar säkringen motsvarar A /C-systemet. Om den tunna metallband inuti glaset säkring är trasig eller skadad, ersätt den med en annan av exakt samma strömstyrka.
6.
Lokalisera de två slangar under huven, nära brandväggen, för att kontrollera om det finns en skillnad i värme. Slangarna är ungefär tjockleken på en trädgårdsslang och de kommer båda vara varm vid beröring. Man bör vara känna något svalare än den andra. Om de är båda samma temperatur, har en kvalificerad mekaniker kolla ventilstyrning åt dig. Det kan behöva bytas ut.


Relaterade artiklar


Hur gör jag programmerar en 2005 Nissan transponder nyckel?
hur man byter en vindskydd vindrutetorkare med en j-krok
hur man byter en Ford Taurus switch syresensor
hur man ändrar Volvo bromsar
hur man ändrar smita vindrutetorkare kaliber vindruta
hur du justerar vipparmarna på en 1988 GM lastbil
1992 Ford Ranger bränslefilter avlägsnande
hur man byter olja i en 2006 Toyota Tacoma
hur man fixar skråmat fälgar
hur man kan kontrollera en strålkastare relä