hur man mäter spänning bilbatteri

hur man mäter spänning bilbatteri

Ett bilbatteri är den främsta källan till makt som stödjer din bils elektriska system. Eftersom batteriet är avgörande för fordonets drift är det viktigt att kontrollera batteriets spänning regelbundet för att säkerställa att det är har de nödvändiga avgift för att göra sitt jobb. Ett batteri i underhåll kan resultera i en längre batteritid och mindre stress på din plånbok

Du behöver:. .
Batteri
Voltmeter.
Wrench.


1.
Leta bilens batteri. Lossa skruvarna med en nyckel för att koppla bort negativa jordledningen från batteriet. Jordledaren är oftast svart och knyts till mindre inlägg på toppen av batteriet.
2.
Koppla den röda positiva ledningen på samma sätt som du kopplas bort de negativa jordledningen. Du måste ta bort jordledningen innan du tar bort den positiva ledningen för att undvika eventuellt chockerande dig själv eller kortslutning i batteriet.
3.
Sätt på en voltmeter och ställ in ratten till 0 till 50 volt. En voltmeter är billig och kan köpas på de flesta bildelar butiker. Det finns ingen anledning att köpa en dyrare voltmeter som billig som fungerar lika bra.
4.
Leta både de positiva mönja och den negativa svarta kabeln på voltmetern. Anslut den positiva ledningen till den positiva polen på batteriet samt den negativa till den negativa polen på batteriet.
5.
Kontrollera spänningen nivå på voltmetern. Om spänningen läser från 12,6 till 12,8, är batterispänningen tillräcklig. Spänning avläsningar som är mindre än dessa nivåer kommer att kräva att du laddar batteriet.
6.
Sätt tillbaka kablarna till batteriet. Glöm inte att kablarna är färgkoordinerade, med positiva röda kabeln som ansluter till den positiva och den negativa svarta kabeln som ansluter till den negativa polen. Dra åt bultarna på plats med skiftnyckel.

Tips och varningar


 • När du utför underhåll på bilens batteri, titta efter läckande batterisyra som kan orsaka svåra brännskador på huden.
 • bilbatterier måste kasseras på rätt sätt. De flesta Bildelsaffärer kommer att förfoga över batteriet för dig. Vissa kommer även ge dig en liten återbetalning med bevis för inköpet av ett nytt batteri.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan hoppa starta en Mercedes-Benz CLK
  hur man återställer olja ljus på en 2007 Infiniti G35
  hur att säkra en navkapsel
  Hur man testar ett relä GM horn för en kortslutning
  hur man målar en tvåtons-1955 chevy sedan
  hur man byter ventilen EGR på en acura
  hur du ställer klockan på min Dodge cd-spelare
  termostat installeras i en 1984 BMW 533i
  hur till låsa upp en toyota tundra
  hur du ska justera strålkastare Honda Element