hur man hittar en bil antenn

hur man hittar en bil antenn

Majoriteten av antenner på de nyaste fordonen har byggts in i främre eller bakre fönster glas, med en remsa av tunn ledningstråd. Men många antenner har fortfarande den gamla stilen byggandet av en metall mast monterad på ett fram-eller bakskärm panelen. Metallen masten antennen använder en ledande metallyta att absorbera radiofrekvenser, som den skickar den till bilstereon. Antenner kan antingen eldrivna att höja och sänka teleskoprörelsecykeln mast eller de kan vara statiskt monteras. Att hitta rätt antennen kan vara en enkel operation om fordonets ägare vet var man kan hitta den exakta reservdel

Du behöver:.
Socket set och nyckel (om tillämpligt)
. Stjärnskruvmejsel.
Instruktionsboken.
Gula sidor.
Dator.
Penna och papper.

Hitta en antenn


1.
Se din bruksanvisning för rätt typ av antenn du har på ditt fordon. De fem grundläggande typer av antenner ingår elektrisk (automatisk) antenn som har en motor och och teleskopering mast, den statiska masten, taket Sidomonterad antenn (finns på många utländska bilar och lastbilar), vindrutan glödtråden-typ och gummi Whip-typ (flexibel) antenn. Skriv ner de exakta specifikationerna för din bil: märke, modell, år och kropp design. Använd en bit papper och penna för att rita en grov skiss eller om din antenn konfiguration, ifall det råkar vara en eftermarknad produkt. Ta en bild av den med en kameratelefon. Om möjligt, ta bort antennen och montage från fordonet.
2.
Gå till delar fönstret i lokala återförsäljare och förklara vad du behöver för att de delar expediten, levererar honom med information . De delar kontorist kan också visuellt inspektera din bil att korrekt identifiera den delen och dra den från lager eller beställa det åt dig.
3.
Kontakta Internet för din del om du har tillgång till en dator. Hitta en leverans butik som specialiserat sig på OEM-antenner eller ett som bär dubbla byten. Ange ditt fordons statistik i den information som rutor och klicka på enter. Skriv ner varje del beställningsnummer levereras till dig om den inventering sidan. Inkludera din adress och telefonnummer på beställningsformuläret. Notera krävs betalningssätt och välj en: check, postanvisning, kreditkort eller PayPal. Lägg till fraktkostnader, om det behövs och klicka för att köpa.
4.
Kör till din lokala Biltema. Den stora franchise delar butiker har det största urvalet och inventering. Bläddra i gångarna för att se om du kan köpa din antenn från hyllan igen. Ge de delar expediten ditt fordon information om du inte kan se din del visas. De flesta delarna domstolstjänstemän kommer okulärbesiktiga ditt fordon efter rätt reservdel. Köp den delen om nöjda med utbytet.
5.
Kör till din lokala demontering gården, men prioriterar nedmonteringsanläggningarna som specialiserar sig på vissa märke och modell fordon. Du bör kunna hitta din exakta antenn. Ta en liten verktygslåda med dig om du måste ta bort din egen del. Expediten kommer att ge dig en vägbeskrivning till bärgning fordon. Ta bort delen och betala för den vid disken.


Relaterade artiklar


hur man programmerar Keyless post för en 2003 Hyundai Sonata
hur man ska behandla det konvertibla toppen
hur du tar bort ett motorfäste
hur man rengör spjällhuset på en Dodge Caliber
däckreparation säkerhet
Hur ändrar jag den transmissionsolja i en 1986 Toyota Camry 5-växlad?
hur man bifoga en registreringsskylt till en Subaru Legacy stötfångare
hur man målar en 2005 corvette
hur du lägger kylvätska till en 2003 BMW
hur till låsa tråden hjulet täcker ett 1995 Grand Marquis