hur man byter en bränslefilter på 1994 Plymouth Voyager

hur man byter en bränslefilter på 1994 Plymouth Voyager

Plymouth Voyager minivan tillåts familjer att resa i stil och komfort när fordonet infördes 1994. Senare ner år 2000, ägare som köper en begagnad Voyager får beklädas med att utföra en liten gör-det-själv-underhåll för att säkerställa sina investeringar fortsätter att driva i optimalt skick. Byte av Voyagers bränslefiltret är en sådan uppgift ägare kan ställas inför, men ta hand med detta, då 1994 års Voyager har en elektrisk bränslepump som ökar chanserna att få oavsiktlig brännskador.

Du behöver:
Ramper
. Klossar.
Gamla trasor.
Nytt filter.
Ny slang (tillval).


1.
Kör din Voyager på en uppsättning av ramper, dra åt parkeringsbromsen och Blockera bakhjulen. Öppna huven på Voyager och leta reda på bränslepumpen proppskåp på ovansidan av filtret. Ta bort säkringen som styr pumpen genom att försiktigt klämma och dra upp på säkringen. . . Arealuttag
2
Starta motorn och låt den gå på tomgång tills motorn stängs av, slå på tändningen för att stanna bilen och ta ur nyckeln. Placera din formen med bränsle under filtret så att bränsleledningen rinna naturligt, vilket reducerar trycket i pumpen. Låt gott om tid för detta, eftersom överflödig bränsle kommer splatter och eventuellt bränna huden.
3.
Skjut under förhöjda fordonet, låg en gammal handduk på golvet eller marken för att absorbera olja avrinning och vrid filtret åt vänster tills det lossnar. Dra och ta bort det gamla filtret och placera det i oljetråget. Kontrollera bränsleslangen efter sprickor, vid behov, byt ut det också, enligt instruktionerna som följer med ditt nya filter.
4.
Placera det nya filtret på plats och vrid den åt höger för att dra den på plats. Byt ut alla klämmor som kan ha tagits med ditt filter. Ta oljetråget ut från under Voyager och byt säkring i pumpen.
5.
Vrid att starta motorn. Detta kommer troligen att ta tre eller fyra försök som bränsle filter tillbaka in i pumpen. När van börjar, låt den gå någon minut eller två innan du tar bort stoppklossar och köra fordonet utanför ramperna.

Tips och varningar


 • Rengör spillts olja innan motorn startas för att minska risken att starta en brand.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bränslefiltret i en 6,2 diesel
  beskriver anslutning 12V relä
  göra vindrutan reparationssatser arbete?
  hur man byter en Toyota stötfångare
  hur man ändrar en bil luftfilter
  hur man återställer olja ljus på en Chevy Cobalt
  hur man byter en kupéfilter i en 2002 Chevy Impala
  ersätter dimljus på en 2005 Nissan Sentra
  Hur vet man att bakbromsarna behöver bytas
  hur man fixar repor på fälgar