hur man byter Serpentine belt på en 1993 chevy truck

hur man byter Serpentine belt på en 1993 chevy truck

Serpentine bälte används på 1993 Chevrolet lastbilar är en enda rem som drivs av motorns vevaxel remskiva, som driver alla motor tillbehör som exempelvis vattenpump, servostyrning pump, generator och kompressorn till luftkonditioneringen. Eftersom flera av dessa remdriven tillbehör är nödvändiga för drift av fordonet, kommer aa trasiga Serpentine belt lämna föraren strandsatta. Därför är det en bra idé att ersätta Serpentine belt innan den slits ut helt och raster. Inga speciella verktyg behövs för att utföra jobbet.

Du behöver:
hylsnyckelsats med spärrfunktion
. .
Nya Serpentine belt.
.

bort och ersätta Serpentine belt.


1.
In en spärr socket-enhet i det fyrkantiga öppningen på remspännaren. Rotera remspännaren att släppa spänningen på bandet, sedan glida bältet från spännaren. Slip bältet framåt bort av de återstående remskivor och ta bort den från bilen.
2.
Sätt den nya remmen över varje skiva. Var säker på att bältet är korrekt lagd genom att jämföra med bältet-routing diagram som kan hittas tryckt på en klisterlapp under huven. Kontrollera också att bältets åsar är centrerad riktigt i spåren på varje spårrulle.
3.
Släppa spänningar från remspännaren genom att vrida det med en spärr som i steg 1. Slip bältet över spännaren och sedan låta ledaren för att dra åt bältet. Kontrollera visuellt bältet gång för korrekt routing och sittplatser i skivspåren. Om bältet inte dras eller sitter ordentligt, lossa bältet och fixa bältet före start av fordonet.

Tips och varningar


 • Serpentine belt längd kommer variera beroende på kombinationen av tillbehör på fordonet. Det är en bra idé att ta bort den gamla remmen innan de köper en ersättare. Sedan ta den gamla remmen med dig till delar butik för att verifiera att du köper rätt storlek bältet.
 • aldrig runt en motor som är igång med löst sittande kläder, smycken, eller långt hår hängde löst. Lösa föremål kan fastna i roterande delar, vilket orsakar allvarliga skador.
 • Var noga med dina fingrar är ur vägen innan du släpper spänningen på en serpentin bälte. Inte fånga fingrar mellan bältet och en trissa.


 • Relaterade artiklar


  av oljebyte
  hur du tar bort kablarna tändspolen från ett 2007 Tacoma
  hur du tar bort en 1996 ford radio
  1993 Ford Ranger problem
  hur man justerar pannlampor på en 2003 Hyundai
  Finns det ett filter i överföringen?
  hur man ställer klockan i ett 2005 saturn ion
  Avboka Toyotas system för ringtryckskontroll varning
  hur man programmerar en fjärrkontroll för en Ford Focus
  hur man lägger en cd-spelare i en Fiat Punto