hur man återställer ljuset tjänsten motor på en 2003 Dodge Ram

hur man återställer ljuset tjänsten motor på en 2003 Dodge Ram

I 2003 Dodge Ram använder en elektronisk kontroll (ECM) för att styra alla elektroniska funktioner på lastbilen. Den har också en andra generationens on-board-diagnossystem (OBD-II) som övervakar hundratals komponenter som gör Ram fungera. Om något slutar fungera på lastbilen, kommer "Service Engine" lampan på och inte stänga förrän den trasiga komponenten byts ut eller ECM återställs

Du behöver:. .
7 /16 uttag
Ratchet.
Skiftnyckel.


1.
Ta bort negativa ledningsskon från RAM-batteri med en skiftnyckel. Inte i batteriet i 20 minuter för att återställa datorn. Anslut den negativa kabeln och köra fordonet för 50 miles att kalibrera om datorn. Om koden inte kommer tillbaka på, var frågan intermittent. Om koden avkastning. Gå till nästa steg.
2
Ta av tanklocket och sätta på den igen och se till att det är tätt. Dodge Ram har en sensor som mäter bränsle utsläppen. Om datorn misreads utsläppen från gas cap, genererar det en kod. När du tar bort och sätt tillbaka tanklocket ta bort det negativa batterikabeln och upprepa steg 1.
3.
Ändra syresensorer strax ovanför katalysatorer. Den syresensorer ser ut tändstiften med en liten tråd komma ur dem. De mäter den mängd syre som behandlas av motorn och utvisas som avgaserna. Om givaren misslyckas att läsa nivåerna ordentligt, utlöser det en kod. Utslitna syresensorer orsaka vanliga felkoder. Leta reda på sensorn direkt ovanför katalysatorer på avgasröret. Strömkabeln kopplas bort till sensorn genom att dra de två kontakterna ihop och ta bort sensor med en skiftnyckel. Upprepa steg 1.
4.
Kör ditt RAM till en Dodge återförsäljare eller certifierad serviceverkstad och be om ett diagnostiskt test. De har OBD II-skannrar som läser koden och ange den komponent som behöver bytas ut. OBD II skannrar finns från bildelar butiker men de kan bli kostsamt.


Relaterade artiklar


hur man byter en stuga luftfilter i en 2004 Ford Taurus
hur man rengör 2005 ford spridare fly bränsle
hur man byter spegeln från sidan på en Grand Prix
hur man byter en vw strålkastare församling
hur du tar bort en dragkrok
hur man bogsera min Pontiac Grand Prix
expedition vindrutetorkare avlägsnande
Inaktivera bakgrund kontrollera motorn på en Toyota
hur du hittar kylaren dräneras på 98 Buick LeSabre
Hur du tömmer kylaren på en 1999 Dodge Caravan?