hur gör jag blöda bromsarna på en 2003 Ford Taurus?

hur gör jag blöda bromsarna på en 2003 Ford Taurus?

Ford rekommenderar regelbundna underhållet av din Taurus bromssystem varje 5000 miles. Rutinunderhåll omfattar kontroll av bromsbelägg och rotorer för slitage eller skada, fylla huvudcylinder med bromsvätska, och vid behov, blödning din bromsslangar. Bromsen linjer bör inte ha luftbubblor i vätskan. Luft minskar trycket som behövs för att stoppa Taurus när bromspedalen är nedtryckt. Med hjälp av en assistent, kan du blöda Ford Taurus bromsar på under en timme

Du behöver:.
Rörtång.
Jack.
Pallbockar.
Broms blöda kit.
10-mm hylsnyckel.
Spillback.
Bromsvätska.


1.
Park Ford på plan mark och stänga av motorn. Drag huvan frigöringsspaken på förarsidan av Taurus, under instrumentpanelen och flytta till framför bilen. Motorhuven och ta bort huvudcylindern är beläget på höger sida av motorn i bakre delen av motorrummet.
2.
Lossa muttrarna på hjulen med rörtång . Lyft bakre däcken från marken med domkraften. Plats pallbockar under bakaxeln och sänk Taurus på läktarna.
3.
Demontera bakhjulet lug nötter och ta tillbaka hjulen.
4.
Placera skiftnyckel på rätt bakbroms avluftningsventil. Ventilen ligger mitt emellan de två bultarna bromsok glida på baksidan av bromsoket. Placera röret från blöda satsen på ventilen och placera en spillback under bromsen för att fånga bromsvätska.
5.
Instruera assistent till bromspedalen. Lossa ventilen med skiftnyckel och övervaka flödet av bromsvätska genom röret. Stäng ventilen när det inte finns några bubblor syns i den ström av vätska. Ta bort röret och skiftnyckel från ventilen. Flytta till vänster bakbroms.
6.
Placera skiftnyckel och röret på vänster broms avluftningsventilen. Syftet röret i droppskålen under bromsen. Instruera assistent att återuppta depressioner och öppna bromsen avluftningsventil. Stäng ventilen när luften har försvunnit.
7.
Tillbaka den bakre hjulen på bakhjulet bultar. Skruva på muttrarna för hand. Lyft baksidan av Taurus med domkraften och ta bort domkraften. Sänk den bakre änden av fordonet till marken. Dra åt muttrarna med rörtång. Återgå till huvudcylindern.
8.
Sätt en tratt i huvudcylindern reservoaren. Fyll behållaren med bromsvätska och ta bort tratten.
9.
Placera domkraften under ramen på framsidan av Ford. Lyft framdäcken från marken och vila Taurus på domkraften. Ta bort framhjulen. Sätt skiftnyckeln och blöda kit röret på det främre högra bromsen avluftningsventilen. Lufta bromsen linjen och flytta till vänster frambroms. Upprepa bromspedalen depressioner och lufta vänstra linjen frambromsen. Ta bort nyckel och röret från vänster främre bromsen avluftningsventil.
10.
Tillbaka framhjulen på hjulet bultar. Skruva på framhjulet muttrarna. Lyft främre delen av fordonet och ta bort domkraften. Sänk framdäcken till marken och dra åt muttrarna med rörtång. Flytta till huvudcylindern.
11.
Sätt tratten i behållaren och fyll behållaren med bromsvätska. Ta bort tratten och ersätta huvudcylindern locket. Stäng huven.

Tips och varningar


 • sekvens av bromsluftning viktigt. Börja vid bromsen längst bort från huvudcylindern och avslutas med bromsen närmast. Använd DOT-3 bromsvätska för att fylla på huvudcylindern.


 • Relaterade artiklar


  Hur justerar jag huvudet lamporna på en 2002 impala?
  felsökning av en läckande bränsle filter
  Chrysler Pacifica glödlampan installation
  hur du tar bort en Audi A6 batteri
  hur man återställer bil larm på en VW Golf
  hur man fixar tråkig & dimmigt strålkastare
  Hur gör jag rent en fjäril ventil på en 2003 toyota prius?
  hur man kan kontrollera Transmission vätska
  lägga transmissionsolja till en GMC
  hur man återställer olja / tjänsten motor ljus i 2005 Volvo XC90