hur du tar bort vatten från dieselbränsle

hur du tar bort vatten från dieselbränsle

Vatten orsakar korrosion i ett bränsle leveranssystem för en diesel. Korrosionen blockerar diesel spridare, minska mängden bränsle som reser in i motorns brännkammare. Ta bort vattnet innan det når dieselinsprutningen kommer att motorn ska gå smidigt. En vattenavskiljare filter vattnet från dieselolja som bränsle går från bränslepumpen till bränsle införingssystemet

Du behöver:.
Vattenseparator
. 5/16-tums sexkantsskruvar adapter.
Borra motorn.
5/16-tums plåtskruvar.
Gänglåsande ämne.
Två flexibla bränsleledningar.
Skiftnyckel.


1.
Dra fordonet huva release. Prop huven öppen. Hitta en tillgänglig plats under huven för att montera en vattenavskiljare.
2.
Fäst ett 5/16-tums adapter sexkantsskruvar i chucken på en borrmaskin motor.

3.
Håll vattenavskiljare mot ett stabilt underlag i den tillgängliga området. Kör en 5/16-tums plåtskruv genom ett monteringshål i vattnet-separator konsolen. Sväng vattenavskiljare tills det sitter nivå. Kör en 5/16-tums självgängande skruv genom varje hål i fästanordningen.
4.
Applicera gänglåsning förening och den manliga trådar i en bränsleledning och den kvinnliga trådar av annat bränsle linje. Trä manliga belagda trådar i "Fuel i" uttaget på vattenavskiljare. Trä kvinnliga belagda trådar på "Fuel Out" nippel av vattenavskiljare. Dra åt båda anslutningarna med en skiftnyckel.
5.
Applicera gänglåsning förening och den kvinnliga trådar bränsleledningen ansluten till "Fuel i" sidan av vattenavskiljare. Trä honkontakt till de manliga bröstvårtan i bilens bränslepump. Upprepa processen för att ansluta den manliga trådar bränsleledningen ansluten till "Fuel Out" sida av vattenavskiljare till "bränsle i" sida av fordonets förgasaren. Dra åt de återstående anslutningarna med en skiftnyckel.

Tips och varningar


 • Dränering av bränslesystemet innan du installerar en vattenavskiljare kommer att minska den mängd bränsle som spills från bränsle leveranssystem.


 • Relaterade artiklar


  hur man kan kontrollera och fylla vätska på en manuell växellåda
  hur man byter olja i en 1998 Honda Shadow 750
  Hur ändrar jag den vätska manuell växellåda i ett 1991 GTS Toyota Celica?
  hur man fixar en baklucka toyota tundra
  rätt sätt för att kontrollera motorn frostskyddsmedel
  expedition vindrutetorkare avlägsnande
  1989 Mercury Grand Marquis generator installation
  hur man målar bakluckan på en Ford F-350
  hur man målar med en bil klar äggskal
  hur man byter en bränslefilter 2007 i en GMC Envoy