felsökning en 2003 Honda Civic luftkonditioneringen

felsökning en 2003 Honda Civic luftkonditioneringen

När du slår på luftkonditioneringen i 2003 Honda Civic på en varm sommardag och allt du får är skitkul av varm luft, är det dags att göra lite felsökning. Vanligtvis problemen är relativt enkla att undersöka, vare sig det ett problem med en kylmedelsläckage eller ventilstyrning. Innan du tar din Honda Civic in för vad som kan visa sig bli en dyr reparation, gå igenom några grundläggande steg på egen hand
1.
Inspektera säkringsboxen (under förarsidan instrumentpanelen) för säkringar som kan ha gått. Läs instruktionerna på insidan av panelen hur du hittar säkringen är ansluten till A /C system. Om den tunna metallband inuti glaset säkring är skadad eller trasig, ersätta det med ett av exakt samma strömstyrka.
2.
Testa alla A /C knappar och rattar ( med motorn igång) för skada eller motstånd. Kontrollera att du har luftkonditioneringen påslagen och inte bara den elektriska fläkt. Om du inte hör fläkten startar, kan en säkring ha gått, eller fläkten kan behöva bytas ut.
3.
Kolla under huven (med motorn igång och kontrollerna till högt) för att se om den magnetiska kopplingen kompressorn fungerar korrekt. Vänta tills du ser och hör kopplingen sparka på. Om den inte startar, kan A /C system låg på köldmedium. Känn drivremmen ansluten till kompressorn för slapphet och se till att att A /C slangar och kompressor är fria från läckor.
4.
Kontrollera A /C system för tillräckligt tryck. Fäst färgkodade slangarna komprimering mätare i systemet med den blå slangen ansluter till låga sidoingången, och den röda slangen ansluter till hög-sida port. Om trycket inte är någonstans mellan 50 PSI (pounds per kvadrattum) och 80 PSI, har en mekaniker undersöka systemet ytterligare för dig.
5.
Starta motorn och titta under huva för de två slangar som ansluter till brandväggen. Slangarna är ungefär tjockleken på en trädgårdsslang och båda bör vara varm. Man bör dock vara märkbart svalare än den andra. Om det inte kan ventilstyrning behöver bytas. Har mekaniker fixa detta åt dig.

Tips och varningar


 • skyddsglasögon när du inspekterar din A /C system som kylmedium kan under högt tryck.
 • Vid inspektion av slangarna, se till att inte hålla fast dem eftersom de kan vara heta.


 • Relaterade artiklar


  beskriver anslutning 12V relä
  hur man byter bromsljus på en 2000 ford focus ZX3
  hur man fixar torkarblad
  1993 Ford Ranger problem
  hur reparera paneler på en 1988 Honda Civic
  hur man byter blad 2007 Jetta torkare
  hur man återställer den tjänst som behövs ljus på en Acura RL
  skälen för vinterdäck
  hur du ställer in en nyckelbricka för en Crown Victoria
  hur man byter en baklucka kabel