instruktioner för att ladda ett bilbatteri

instruktioner för att ladda ett bilbatteri

Ingenting är mer frustrerande än redo för din dagliga pendla, bara för att välkomnas med ljudet av tystnad. Om din bil inte kan börja och instrumentpanelen lyser svagt eller helt mörkt, är chansen batteriet är dött. I flertalet fall måste batteriet endast laddas med hjälp av en donator bil med en fungerande generator och ett fulladdat batteri. Processen bör inte ta mer än 30 minuter att under idealiska förhållanden

Du behöver:.
Fordon med fungerande batteri.
Startkablar.


1.
Se till att vagnen innehåller hjälpstartbatteriet nära fordonet som måste hoppade av. Båda fordon bör vara tillräckligt nära så att startkablar inte sträcks eller ansträngda i stor grad.
2.
Starta hjälpbilen och anslut den röda positiva klämman på ena änden av jumper kabeln till den positiva polen på funktionshindrade bilens batterier. Den positiva terminalen kommer att märkas med ett "+" symbolen på batteriet. Anslut den röda klämman positiv i andra änden av bygeln kabeln till givaren bilens batterier.
3.
Anslut den svarta negativa klämman till den negativa polen på givarens bilens batteri. De negativa terminalen kommer att märkas med ett "-" symbol på batteriet. Fäst den svarta negativa klämman på funktionshindrade bilens motorblocket eller någon metall tillbehör montering i motorrummet.
4.
Låt funktionshindrade bilen sitter 2 till 5 minuter medan hjälpbilen långsamt laddar funktionshindrade bilens dött batteri. Efteråt kontrollera om de funktionshindrade bilens interiör och instrumentbelysning panel arbete. Om lamporna inte fungerar, så att bilens batteri för att ladda ytterligare 5 minuter.
5.
Försök att starta funktionshindrade bilen. Om funktionshindrade bil startar, låt den gå på hög tomgång under ytterligare 5 minuter samtidigt som den är ansluten till givaren bilen.
6.
Ta bort den svarta negativa klämman från grundstötningen yta funktionshindrade bil och den negativa polen av givarens bilens batteri. Ta bort den röda klämman positiv från den positiva polen på funktionshindrade bilens batteri och givaren bilens batteri.

tips och varningar


 • Istället för tomgång bara, köra bilen runt i minst 30 minuter. Generatorn i bilen kan ladda batteriet snabbare när de körs i normal hastighet.
 • med en portabel laddare till hands eliminerar behovet av en donator bil att bistå i laddningen, vilket gör det till ett värdefullt verktyg för att har på längre resor.
 • Undvik att placera fel batteriklämman på fel terminal, som blanda de två kan medföra att batteriet exploderar. Se alltid till att batteriet kabelklämman är rätt polaritet.
 • Täck urladdat batteri med en butik handduk för att undvika att väcka batterisyra kommer i kontakt med dina kläder eller bilens lack.


 • Relaterade artiklar


  hur du installerar en strålkastare i en 2000 Honda Civic
  symptom på en dålig bränslepump i en 2000 Buick LeSabre
  hur du infogar en ljuddämpare
  hur man målar hjul ränder
  hur man återställer den procentuella olja livet på en 2006 honda lx
  den vanligaste "service motor light" problem i en Subaru
  hur man byter spegeln från sidan på en Grand Prix
  hur man byter ett luftfilter på en 2000 ford Windstar
  hur man byter styrservo slangar
  hur man byter en vindskydd vindrutetorkare med en j-krok