hur man stänger ljuset motorn underhåll på en 1985 Dodge Ram pickup

hur man stänger ljuset motorn underhåll på en 1985 Dodge Ram pickup

Motorn underhåll ljuset på din 1985 Dodge Ram pickup finns för att göra dig uppmärksam på minst en av ett par hundra problem som kunde orsaka en mindre olägenhet eller katastrofal motorhaveri. Med stigande ålder på din Dodge Ram, helt enkelt kopplar datorn till nollställa den kan innebära att du är med utsikt över ett allvarligt problem. Korrekt diagnos av underhållet ljuset är det bästa sättet att stänga av ljuset

Du behöver:. .
OBD II läsare
OBD II Code uppslagsbok.
Penna.
Papper.


1.
Anslut en OBD II kod läsare till OBD II porten på plast panelen direkt under stjäla hjulet kolumnen.
2.
Vrid
nyckeln ett steg till reservkraft. Detta slår på OBD II läsare och tillåter läsaren att läsa de koder som orsakade ljus motorunderhåll att slå på. Skriv ned koden.
3.
Välj en knapp på din OBD II kod läsare som tillåter dig att rensa koden från din Dodge Ram. Vrid nyckeln och dra ur OBD II kod läsare.

tips och varningar


 • grund av ålder din Dodge är det en bra idé att köpa din egen OBD II kod läsare. Kostnaden är minimal, och du hittar dem på de flesta butiker auto utbudet. Att ha en läsare besparar dig kostnaden för att få diagnostik gjort vid en reparation anläggning varje gång din tänds.
 • Referens koden du skrev ner med OBD II-kod bok du fick med OBD II läsare . Koden boken får du vilken del orsakade ljuset att gå på. För att förhindra att kod från att komma tillbaka, byta ut den defekta delen omedelbart.


 • Relaterade artiklar


  hur man återställer ljuset motorolja på en Cheva Tahoe
  diy Toyota Matrix oljebyte
  standard däcktryck
  hur man byter termostat på en 1999 Dodge Dakota lastbil
  av oljebyte
  hur man polera ATV plast
  hur du justerar rockers på en chevy small block
  hur du justerar strålkastarna på en Toyota Corolla
  hur man byter sensorn luftmassan i 2000 Toyota Avalon
  hur man laga ett stenskott i bilens vindruta