hur man byter värmaren slangen i min jeep

hur man byter värmaren slangen i min jeep

Först infördes under andra världskriget, fick Jeep snabbt fans, även utanför armén, på grund av sin hållbarhet och robusthet. Motorn på en Jeep förvaras svalt genom en blandning av radiator vätska och vatten cirkulerar genom kanaler borrade i motorblocket. En värmare slang går från en av dessa kanaler till kupén, där den varma vätskan används för uppvärmning. Byta värmaren slangen i en Jeep är inte svårt, men det kräver att du först tömma kylaren och sedan fylla på det när du är klar.

Du behöver:
tråget
. Tång.
Platt skruvmejsel.
Stjärnskruvmejsel.
Brukskniv.
2 slangklämmor.
Värmeslang.
Packning tätningsmedel.
1 gallon.
 destillerat vatten.
1 gallon.
 radiator vätska.


1.
Flytta din Jeep till en plats som ger dig gott om utrymme att arbeta nära motorn. Uppfarten är en bra plats för detta. Växla Jeep i att parkera, dra åt parkeringsbromsen och ta bort nycklarna.
2.
Öppna huven och stötta den i upprätt läge. Låt motorn minst 30 minuter för att svalna. Ta bort kylarlocket från kylaren på framsidan av motorn genom att vrida den moturs.
3.
Leta reda på radiatorn avtappningskranen --- även kallad "pyskranen" eller "avtappningsplugg ". På Jeep är avtappningskran sitter på undersidan av radiatorn. Det kan antingen vara på föraren eller passageraren sida, beroende på modell. Pluggen kommer antingen vara av plast eller mässing. Du bör kunna se handtaget på slutet av avloppet sticker ut från radiatorn.
4.
Skjut dräneringstråget under avtappningskran. Öppna avlopp med tången genom att vrida moturs. Låt vätskan rinna ned i pannan. Vrid medurs för att stängas.
5.
Leta värmaren slang som du vill ersätta. Dessa slangar är båda belägna på baksidan av motorn. Den ena änden kommer att klämmas fast mot motorblocket. Den andra änden på värmaren slangen kommer att köra in i kupén. Lossa klämmorna i bägge ändar och skjut ner dem slangen. Kapa slangen ner längs dess längd med brukskniv. Ta bort slangen.
6.
Skär den nya värmaren slangen till önskad längd. Bred ut packningen tätningsmassa på insidan av båda ändar av slangen. Fäst värmaren klämmor till båda ändar och dra åt precis tillräckligt för att hålla dem på plats. Skjut den ena änden av slangen över nippeln på motorblocket. Dra åt med klämman. Skjut den andra änden över bröstvårtan som leder in i kupén. Dra åt denna klämma.
7.
Fyll kylaren. Häll radiatorn vätska i kylaren, följt av destillerat vatten. Starta motorn. Låt den värmas upp till drifttemperatur, ca 15 minuter. Slå på radiatorn. Fortsätt att fylla kylaren till toppen med destillerat vatten. Sätt tillbaka kylarlocket.

Tips och varningar


 • Beroende på din Jeep modell, kan din radiator volymen skiljer sig åt. En 50-50 blandning av radiator vätska och destillerat vatten bör hällas i kylaren.
 • inte försöker dra värmaren slangen från Jeep motorn. Dessa slangar kan ibland rost på bröstvårtorna. Om du drar bort dem, löper du risken att skada motorblocket.


 • Relaterade artiklar


  hur man målar en guld bil
  hur man fixar ett fordons anpassning
  hur man byter olja i en 1995 toyota corolla
  1996 Mercruiser 4,3 liter specifikationer
  hur man byter en baklykta på 2000 Buick LeSabre
  hur du tar bort silikon från billack
  hur du syr auto trim
  hur man byter lat en Duramax bränslefilter
  hur man byter mercedes W123 hubcaps
  diy detaljer leveranser