hur man byter startmotorn på en Cheva ar-10

hur man byter startmotorn på en Cheva ar-10

Chevrolet S-10 pickup startmotorn är viktigt att tändsystemet i lastbilen. När du sätter nyckeln i S-10's tändning, får startmotorn elkraft och sluter en krets som skickar ett stort ryck av el till startmotorn. Denna bult av makten gör att startmotorn att driva svänghjulet för att starta bilen. När startmotorn går ut, kommer bilen inte att kunna starta. Har din startmotor testas innan du ersätter den att är svaret på din S-10: s fel tändsystem.

Du behöver:
Hylsnyckel
. Hylsnyckelsats.


1.
Öppna S-10's huva och inaktivera batteriet. Koppla bort den negativa batterikabeln från den negativa batteripolen, med en spärr och uttag för att lossa kabelklämman s hållare bult.
2.
Leta reda på startmotorn under bilen på passagerarsidan. Förrätten kommer att vara placerad på passagerarsidan av lastbilen mellan motor och transmission.
3.
Krypa under lastbilen och lokalisera de två kablarna skruvas fast i toppen av startmotorn på solenoiden. Skruva loss kablarna från sele med en hylsnyckel. Det kommer att finnas två uppsättningar av kablar för att koppla. Var noga med att komma ihåg vilken tråd kom från som stud.
4.
Skruva loss de två skruvarna med en hylsnyckel. Det kommer att finnas en bult på toppen och den andra bulten på undersidan av startmotorn.
5.
Dra i startsnöret ner från motorrummet. Sätt den nya startmotorn i dess ställe. Starta bultarna för hand för att säkra startmotorn till fästen. Dra åt de båda bultarna med en hylsnyckel.
6.
Fäst de två kabelnät till solenoiden på toppen av startmotorn. Skruva loss muttrarna på bultarna och placera ledningarna på reglarna. Se till att varje kabel är ansluten till rätt stud.
7.
Anslut batterikablarna till batteriet. Se till att den positiva kabeln är ansluten till terminalen betecknas med ett plus ("+") symbol. Minuskabeln kommer att gå till terminalen märkt med ett minus ("-") symbol.
8.
Starta S-10 för att du har löst problemet. Stäng huven.

Tips och varningar


 • tillbaka det gamla startmotorn till bildelar butiken för att få kärnan kredit. Kärnan kredit är en avgift ovanpå kostnaden för den nya startmotorn för att se den gamla förs tillbaka till butiken.
 • Var försiktig när du arbetar runt det elektriska systemet. Alltid isolera batteriet före service.


 • Relaterade artiklar


  vad är den genomsnittliga kostnaden för underhåll av fordon under ett år?
  2001 Cadillac DeVille ratt avlägsnande
  hur man byter tändkablarna på en 1990 Toyota 4runner
  hur man kan kontrollera transmissionsolja på en PT Cruiser
  hur man byter ut luftfiltret på en 2006 toyota corolla
  bilverkstad verktyg
  1989 Mercury Grand Marquis generator installation
  hur man fyller en radiator
  hur du kan få transmissionsolja i en Jeep Cherokee
  Hur förbättrar jag gas körsträcka på en Malibu Maxx?