insprutare specifikationer

insprutare specifikationer

Bränslespridare är vitala delar av ett fordon verksamhet. . De flesta bränsleinsprutarna styrs av en insprutare dator som är installerad i fordonet. Denna dator beräknar det exakta beloppet av gas som krävs av motorn vid en viss tidpunkt, och sedan leder injektorn att skicka gas i insugningsröret, där det exploderar och sätter i rörelse att driva motorn. Bränsleinjektorerna brukar komma med ett visst antal specifikationer hjälpa konsumenterna att förstå hur injektorn kommer att fungera. Att förstå dessa specifikationer kommer att bidra med förståelse en injektor.

Impedans

Impedans är en mycket viktig bränsleinsprutning specifikation. Impedans anger hur mycket motstånd från insprutare är solenoid wirings. Bränsleinjektorerna finns i två huvudtyper i termer av impedans: låg och hög. Låg impedans bränsleinsprutarna också kallas strömbegränsande bränslespridare. Vanligtvis bränsle injektorer med denna impedans ger mellan 1,7 och 3,0 ohm i motstånd. De ger snabbare starttider. Hög impedans bränsleinjektorerna visa 12 till 16 ohm motstånd. De kan köra svalare och därmed håller längre.

Munstyckstyp

Munstyckstyp hänvisar till stilen på öppning som bränslet levereras till insugningsröret. Bränsleinjektorerna kommer med tre huvudsakliga typer av munstycken: RODERHAKE, skiva och boll. RODERHAKE stil munstycken är de vanligaste. Flödet av el orsakar en avsmalnande nål för att flytta, vilket gör att bränslet urladdning genom en öppning. De har använts i över 30 år. Disc-stil munstycken finns i två subtyper: Bosch och Lucas. Bosch skiva stil munstycken använder samma grundläggande koncept som RODERHAKE men använder en platt skiva i stället för en avsmalnande nål. Lucas skiva stil bränsleinsprutningar begrava skivan djupt inne i munstycket kropp, skenbart för att minska för enheten och orsaka processen för att ta mindre tid. Boll-stil munstycken använda en boll-och-uttag design för den rörliga blocket

Anslutningstyp

Bränslespridare kommer med två typer av elektriska anslutningar. L-Jet och D-Jet. D-Jet pluggar användes från 1967 till 1973, men sedan år 1974 de allra flesta injektionsmissbrukare har använt L-Jet pluggar. Flera japanska tillverkare började också tillverka sina egna typer av pluggar i slutet av 80-talet, med hjälp och ovala design.

Factory Flow Betyg

Fabriken flöde manskapet i en insprutare är en mätare på den takt med vilken bränsle går igenom varje insprutare. Denna siffra skall multipliceras med antalet injektionsmissbrukare i en motor för att få en exakt uppfattning om hur mycket bränsle som går genom injektorn systemet.


Relaterade artiklar


hur man byter ut luftfiltret på en 2006 Sebring
hur man målar en två ton 1955 chevy
hur man spola kylarslangen på en 1998 Chrysler Cirrus
hur man fyller en radiator
hur man lägger reservdäcket i fästet på en Ford F350
Vilka verktyg behövs för att ersätta främre rotorer på en 2004 Mazda 3?
hur man målar en Cheva förorts
hur man installerar ett luftkonditioneringssystem filter i min Acura RL
hur man rengör en bil matta
Hur får jag tillbaka koder för Toyota Tacoma?