innebörden av "vänligen motor snart" ljus på en BMW

innebörden av "vänligen motor snart" ljus på en BMW

"Service Engine Soon" ljus kan komma i din BMW av många skäl. Det verkar göra dig uppmärksam på ett fel eller misstag så att du kan få ett problem fast innan det blir värre

Så fungerar det

"Service Engine Soon" ljus i din BMW liknar en "Check Engine" ljus i andra bilar. Din bil har en dator som kör diagnostiska tester medan bilen körs. Om något kommer tillbaka felaktiga eller negativa, lyser lampan på.

Easy Fixar

Om "Service Engine Soon" lampa tänds, kontrollera först att tanklocket är på ordentligt. Kontrollera också att du har tillräckligt med kylvätska och som inte förfaller till ett oljebyte. Detta är saker du kan fixa själv enkelt (eller, i fråga om ett oljebyte, har gjort lätt av en serviceman) och billigt.

Andra frågor

Om ingen av dessa frågor verkar vara problemet, det är dags att ta din BMW till en återförsäljare eller bilverkstäder tekniker. Din återförsäljare kommer att ha en dator som kan anslutas till bilens dator att avgöra exakt vad ljuset betyder. Ju tidigare du kan ta din bil i, desto bättre, ofta "Service Engine Soon" ljus varnar dig för frågor som börja i liten skala, men kan snabbt eskalera till större och dyrare problem.


Relaterade artiklar


hur reparera bilbarnstol fjädrar
hur ändrar automatlåda vätska i en 1999 Toyota Tacoma
hur man byter inne backspegeln i en Ford F-150
Hur byter jag slangar volvo värmaren?
Hur kontrollerar jag för en dålig hjullager på en ’86 Ford F150?
Hur hydrauliska systemen fungerar?
hur man ordnar en mechancial inspektion för en bil
Inaktivera bälte
Jeep Wrangler dörr borttagning instruktioner
hur du ändrar luftfiltret på en Pontiac G6