hur man kopplar bort och sätter i ett batteri

hur man kopplar bort och sätter i ett batteri

Batteriet är en viktig del av ett fordons elsystem. Det ger den elektrisk laddning som startar motorn och kör dess elektriska komponenter. Ett batteri kräver minimalt underhåll bortom ibland borsta korrosion från kabelklamrar, men så småningom dö och behöver bytas. Koppla och installera ett batteri kräver endast grundläggande mekaniska skicklighet och tillräcklig styrka för att lyfta batteriet. Och de pengar som sparas genom att göra det själv kommer lätt täcka kostnaderna för ett nytt batteri.

Du behöver:
Tänger
. Arbetshandskar.


1.
Stäng av motorn. Konsultera din handbok för lokalisering av batteriet. De flesta batterier är i motorrummet, men vissa tillverkare, såsom Mercedes och Porsche, sätta batterierna i andra platser i sina bilar.
2.
Skruva någon konsol eller stag som håller batteriet på plats och ställ den åt sidan.
3.
Leta batteriets negativa och positiva inlägg. De tjänster som är små, metall utskjutande ovanpå batteriet. De negativa inlägget har en liten "-" tecken märkta nära det, det positiva inlägg har en liten "+"-tecknet
4
Ta på arbetshandskar. . . Lossa bulten som ansluter den negativa kabeln till den negativa inlägg. Lyft minuskabeln från batteriet och skjut den åt sidan.
5.
Lossa bulten som ansluter positiva batterikabeln till den positiva inlägget. Lyft pluskabeln från posten och tryck åt sidan.
6.
Lyft ut batteriet ur bilen och ställ den åt sidan. Sänk det nya batteriet på plats.
7.
Skjut positiva batterikabeln på positiva inlägg och dra åt bulten. Skjut den negativa batterikabeln på negativa inlägg och dra åt bulten. Fäst säkra fästet.

Tips och varningar


 • Lämna det gamla batteriet genom att ta det till antingen ett batteri återförsäljare eller en automatisk serviceverkstad.
 • Batterier anses farliga material och bör hanteras med försiktighet.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter bakljuset på en 2003 Ford Escape
  hur man återställer dags för service på en Saab
  hur buffert repor på en bil
  hur man byter en strålkastare på en Audi TT
  hur man byter en 2004 Dodge Neon srt4 luftfilter
  hur man byter en Ford F150 bakljus
  hur man lägger reservdäcket i fästet på en Ford F350
  hur du kan få transmissionsolja i en E320 Mercedes Benz
  hur man byter en strålkastare på en ford explorer
  hur man fyller en bil