hur man kan anpassa torkarblad

hur man kan anpassa torkarblad

Du bör ha fri sikt över vägen när man kör, speciellt när det är regn eller snö. Vindrutan torkarblad är förarens Little Helper när vädret blir dåligt, så det är viktigt att hålla bladen i gott skick. När bladet fastnar och inte längre är i rörelse, antingen reparera eller ersätta den för att garantera din säkerhet när du kör

Du behöver:.
Universal nyckel


1
Stäng av din bil och sakta lyfta torkararmen. Om armen är hård när du försöker lyfta den, lägger tillbaka den mot vindrutan, slå sedan på tändningen tills torkarbladen av vertikal position. Väl i vertikalt läge, sakta lyfter torkararmen.
2.
Böj torkarbladet vinkelrätt mot torkararmen. Olika modeller av bilar har olika torkarblad, och varje blad har en annan låsmekanism fästa den i torkararmen. Kontrollera låsmekanismen på din torkarblad, sedan bort torkarbladet genom att dra den nedåt.
3.
Se om torkarbladet har några skador. Om gummit redan utsliten, är det dags att få en ny uppsättning blad.
4.
Dra åt muttern som ansluter torkararmen att huven på din bil. Snö eller kyla tenderar att frysa din torkararmarna, vilket hämmar rörligheten. Med hjälp av en universell skiftnyckel, leta mutter vid foten av torkararmen och långsamt vrida den medurs tills den sitter fast.
5.
Sätt torkarbladet tillbaka på torkararmen och långsamt fäst den på att använda sin låsmekanismen.
6.
Testa din justerade torkarblad innan du går till en enhet. Slå på tändningen och låt flytta torkarbladet i en gungande rörelse. Om du har en torkare spolare, spraya på vindrutan så att du kan testa om bladet kan svepa igenom skummet på din bricka.

tips och varningar


 • När manuellt flytta torkararmen, hantera den varsamt för att undvika skador på det eller på vindrutan.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en bromsljus i en kvicksilver bybo
  de använder för sköldpaddan vax
  om en bils färg
  Dodge Neon avlägsnande radio bezel
  1989 Mercury Grand Marquis generator installation
  hur man byter en 2005 Mini Cooper’s luftfilter
  hur till låsa upp en toyota tundra
  däck rotation metoder
  verktyg för att justera motorcykeln ventiler
  Inaktivera bälte