hur korrekt check transmissionsolja

hur korrekt check transmissionsolja

Hålla din transmissionsolja på rätt nivå ser till att bilens växellåda fungerar korrekt. Låga nivåer av transmissionsolja öka mängden värme som skapas när du använder vagnen. Eftersom värmen stiger över 200 grader Fahrenheit, börjar transmissionsolja att bryta ner, råna dess effektivitet. Undersök vätskan om utlämnande oljestickan när du kontrollerar transmissionsolja nivå för att identifiera potentiella problem med överföringen eller att avgöra när det är dags för en vätska förändring.

Du behöver:
Rag
. Tratt.
Transmissionsolja.


1.
Parkera fordonet på en plan yta. Lämna fordonet körs på tomgång med transmissionen "Park".
2.
Öppna huven på din bil. Leta reda på oljestickan märkt "Transmission Fluid" eller den som har en gul dra toppen. Normalt en transmissionsolja mätsticka ligger mot den bakre mitten av motorrummet. Om du identifierar en mätsticka som motor oljestickan, den andra är din transmissionsolja mätstickan.
3.
Dra transmissionsolja oljestickan ut ur motorrummet. Torka av mätstickan med en trasa. Tryck mätstickan tillbaka in i påfyllningsröret helt. Vänta i två sekunder och dra stickan ut.
4.
Lukta på vätskan i änden av mätstickan. Vätska som luktar bränt eller är brun i färgen kommer att behöva ändras.
5.
Läs mätstickan. Om vätskenivån sitter under hela raden (eller om det inte finns någon vätska som finns på toppen av mätstickan), placera en tratt i fylla hålet (som är mätstickehålet). Häll en liten mängd transmissionsolja i tratten. Kontrollera vätskenivån ofta med tillägg av transmissionsolja för att du inte för mycket överföring med vätska.


Relaterade artiklar


hur man återställer Honda radio stereo säkerhetskoder
hur man fixar ett chip på en bil
hur man rengör en bil matta
Hur får man en dubblett fordon titel
hur man byter en Ford strålkastare
varför bränslepumpar går dåligt?
hur till vända en krockkudde ljus ut på en Mini Cooper 2003
hur man återställer tjänsten motorn snart ljus på en 99 Silverado
hur man byter en Toyota Camry glödlampa bromsljus
hur man byter en 1997 saturn SC2 batteri