hur ändrar diesel filtret på en 2007 GMC Sierra 2500hd

hur ändrar diesel filtret på en 2007 GMC Sierra 2500hd

Den Duramax diesel motor som används i 2007 GMC Sierra 2500HD erbjöds först i 2000 års modell. Den producerar 365 hästkrafter vid 3200 rpm och 660 foot-pounds av vridmoment vid 1600 varv /min. Det höga vridmomentet gör den användbar för tunga dragande och bogsering. Den använder en variabel uppsving turbo, vilket ger en jämnare effekt svar och mindre lag, eller gas dröjsmål. Duramax dieslar använder också en sofistikerad common rail-processen bränsleinsprutning, känd som pilot injektion för ökad effekt och tystare drift vid lägre hastigheter. En ordentlig service bränslefiltret är viktigt för bränsle renhet, en av de mest kritiska delarna för en dieselmotor tillförlitlighet

Du behöver:.
Stora oljefilternyckel
. Kort bit 1 /4 eller 3 /8 tums gummislang.
Container för att fånga bränsle.
Ren, luddfri butik trasor.


1.
Ta bort det främre innerskärm bultar och vasaller, och flytta den bakre delen av innerskärm så att du kan nå bränslefiltret för borttagning. Fäst en liten slang till kontakten på botten av bränslefiltret. Placera änden av slangen i en behållare. Vrid ventilen vid kontakten tre eller fyra varv motsols, och låta eventuella ackumulerade bränsle och vatten blanda till avlopp. När vätskan är klar tömmer, stäng ventilen genom att vrida medsols tills tight.
2.
Hitta kabeln på botten av bränslefiltret, och spårar den tillbaka till motorn kabelnätet . Dra ur kontakten ur selen. Detta är vatten i bränslet sensor. Ta bort bränslefiltret från adaptern genom att vrida filterhuset moturs. Ta bort vattnet i bränslet sensorn från botten av filterhuset genom att vrida givaren moturs skruva loss den.
3.
Kontrollera fästet för bränslefiltret för någon smuts eller skräp . Rengör eventuellt skräp med en ren handduk butik. Täck översta packningen på nya bränslefiltret med ett skikt av ren motorolja genom att gnugga den på gummipackningen med fingret. Inspektera och rengör vatten i trådar bränslegivare och päls packningen på filtret med ren motorolja. Installera vatten i bränslet sensorn på nytt filter. Dra åt genom att vrida medsols. Dra åt sensor för 1 /2 varv efter packningen kontakter i ett dykrör.
4.
Installera den nya bränslefiltret till adaptern på motorn. Dra åt filtret genom att vrida medurs. Fortsätt åtstramning för 1 /4 varv efter packningen kontakter metallytan på adaptern. Anslut den elektriska anslutningen tillbaka in i motorn kabelnät.
5.
Lufta bränslesystemet. Gör detta genom att placera ett rör på botten av bränsle vattenavskiljare ventil och sätta slut i en container. Öppna ventilen tre eller fyra varv genom att vrida den moturs. Manövrera handpumpen på toppen av bränslefiltret monteras genom att trycka ned och låta det återgå uppåt på egen hand. Upprepa detta några gånger, tills bränslet flödar fritt från slangen. Stäng separator ventilen och ta bort slangen. Starta motorn. Om motorn stannar, upprepa blödning förfarande. Montera hållarna och skruvarna i innerskärm.

Tips och varningar


 • Se till att återställa indikatorn bränsle livet som kan visas på instrumentbrädan. Om du har på ratten för föraren informationscentret, kvittera på när du ser meddelandet bränsle livet. Om du inte har på ratten, vrid startnyckeln på utan att röra pedalerna och inte starta motorn. Vänta i fem sekunder, och sedan trycka på gas-och bromspedaler tillsammans. Håll dem i tio sekunder, släpp och vrid nyckeln till läget OFF.
 • Dieselbränsle är inte så troligt att starta en brand som bensin, men vara försiktig när du utför detta förfarande på grund av det bränsle som läcker .


 • Relaterade artiklar


  hur man byter en baklucka kabel
  gratis bilrekonditionering tips
  hur man byter generatorn på en 1990 honda
  hur man målar en bil med en turbin sprutpistol
  hur man återställer en tjänst ljus på en 2006 Jeep Grand Cherokee Laredo
  Hur kan jag bli av med bensin lukt i en bil?
  hur man byter en solförmörkelse strålkastare
  hur man återställer Honda radio stereo säkerhetskoder
  hur man byter mustang tändstift
  hur man spola kylarslangen på en 1998 Chrysler Cirrus