Hur identifiera generatorn misslyckas

Hur identifiera generatorn misslyckas

Generatorn i en bil är den enhet som producerar och förvaltar merparten av den elektriska strömmen som kör över hela fordonet. Fel i generatorn kan leda till problem varierar från lätt obehag till allvarliga risker. Om du misstänker att generatorn misslyckas bör du försöka att diagnostisera problemet omedelbart för att utföra nödvändiga reparationer

Du behöver:
Voltmeter


1
. . Starta motorn och kontrollera generatorn ljuset på instrumentbrädan tänds kort innan du går dim. Ljuset tänds inte om generatorn är trasig.
2.
Slå på luftkonditioneringen för att avgöra om strömbelastningar generatorn. Om din motor stillbilder går med luftkonditionering på, sätta på din strålkastare.
3.
Kör ditt fordon och övervaka resultatet av dess motor när du kör bil regelbundet eller motorvägshastigheter. Frekvent glider av drivrem eller full-out nedskärningar i kraft kan indikera en sviktande generator.
4.
Lyssna malning eller krossning ljud i din motor medan den är igång. Detta kan vara från generatorn. Spin generatorn för hand och lyssna efter ljudet igen.
5.
Stäng av motorn och alla andra funktioner såsom radio och värme. Anslut den röda tråden i voltmetern till den positiva polen på batteriet och koppla den svarta till den negativa polen. Kontrollera att bildskärmen är inställd att läsa i DC.
6.
Startar bilen upp och trycker på gasen till rev motorn. Läs displayen på mätaren. Varje läsning är lägre än 12 volt innebär att din generator felar.

tips och varningar


 • Har din lokala mekaniker bänk testa generatorn för att se om det fungerar med mindre än full kapacitet.
 • Försök inte att köra med en skadad eller felaktigt installerad generator, eftersom detta kan vara farligt och leda till motorstopp.
 • Se alltid till att motorn är helt kall innan du arbetar på det.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter torkarblad på en 2005 Toyota Avalon
  Hur gör jag rengör luftfiltret i en 1994 Dodge lastbil?
  användningsområden för korta fibrer med fett
  diagnostiska verktyg för Mercedes-bilar
  hur man dra åt nödbroms i en 2003 Subaru WRX
  hur man ladda ett fruset bilbatteri
  hur man återställer krockkudde ljus på en Hyundai
  ersätter dimljus på en 2005 Nissan Sentra
  hur du kan få automatisk transmissionsolja i en 1999 Isuzu Amigo
  hur man fyller en radiator med kylvätska