hur man byter en strålkastare i en Chrysler Sebring

hur man byter en strålkastare i en Chrysler Sebring

Chrysler introducerade Sebring under 1995 som ett svar på Mitsubishis Galant. Tre generationer senare, har Sebring blivit en föregångare i det prisvärda medelstora fordonet arena. Sebring strålkastare är en viktig faktor och att använda dem är inte bara i den bästa av säkerhetsskäl, men också lagen. Strålkastarnas lampor för din modell finns på de flesta bildelar butiker och din Chrysler återförsäljare. Med rätt verktyg och lite koncentration kan du byta ut glödlampan utan omfattande bil kunskap.

Du behöver:.
nya lampan, som är specifika för bilens årsmodell
Skiftnyckel.
Skruvmejsel.


1.
Öppna huven och säkra den med huva prop. Leta upp på strålkastare du vill ersätta. Ta bort de två skruvarna med nyckeln.
2.
Kila fast skruvmejsel mellan undersidan av fästelement och bilen. Lyft försiktigt och vicka på skruvmejseln för att bända bort fästena.
3.
Grip strålkastare hölje och med hjälp av en vickar och drar rörelse, drar du försiktigt bort den från bilen. Om du ändrar strålkastare på förarsidan, kan du behöva ta bort luftfilterlocket och tryck elkomponent åt sidan.
4.
Leta reda på kontakten på lampan du vill ersätta. Detta kommer att vara en liten rund knopp ligger inom ett större cirkel. För förarsidan är helljus sitter på vänster sida av strålkastare hölje och halvljus på höger sida. Positionerna motsatta för passagerarsidan.
5.
Vrid kontakten ratten ett kvarts varv motsols och dra det mot dig att ta bort den från strålkastare höljet.
6.
Vrid försiktigt lampan att koppla ur den från kontakten. Utan att röra den nya lampan, vrid den i kontakten.
7.
Feed den nya lampan tillbaka genom öppningen i höljet strålkastare och vänd kontakten ett kvarts varv medsols för att fästa den i ställe.
8.
Tryck försiktigt strålkastare höljet tillbaka till sin plats i fronten på bilen. Tryck ner fästelement att klicka dem på plats.
9.
Sätt tillbaka skruvarna ordentligt, men undvik alltför åtstramning dem. Om du var tvungen att ta bort luftfilterlocket och justera placeringen av makt komponent, se till att tillbaka till sina rätt position.

Tips och varningar


 • Undvik att röra den nya lampan, som olja från fingrarna kan skada den.
 • extremt försiktig när du arbetar med alla elektriska komponenter på ett fordon.


 • Relaterade artiklar


  hur rinna ett element på en 1999 chevy malibu
  hur man installerar nya vindrutetorkare
  hur du justerar strålkastarna på 1996 Toyota Camry
  skillnaden mellan syntetiska och vanlig motorolja
  hur du lägger freon till din värmepump på vintern
  hur man bogsera min Pontiac Grand Prix
  hur man dra åt nödbroms i en 2003 Subaru WRX
  hur man byter dimma ljus i en Ford Fusion
  hur man byter bakre skivbromsar på en Uplander
  hur man byter en chevy förorts stuga luftfilter