hur du kan få en termostat på en 1999 Dodge Durango

hur du kan få en termostat på en 1999 Dodge Durango

Termostaten på 1999 Dodge Durango ligger på toppen av motorn inne i ett litet hölje på motorsidan av den övre kylarslangen. Även om du fortfarande har för att dränera kylaren vätska innan du tar bort termostaten, gör att termostaten är placerad på toppen av motorn uppgiften mycket lättare än om termostaten låg på botten av motorn.

Du behöver :
Tänger
. Tråget.
9/16-inch uttag.
Ratchet.
7/16-inch uttag.
Shop handduk.
Kofot.
2 liter vätska radiator.
2 liter destillerat vatten.
Tratt.


1.
Öppna pyskranen på botten av radiatorn med en tång. Töm innehållet i kylaren i en tråget. Stäng pyskranen när du är klar. Förvara vätska i en sluten behållare.
2.
Lossa generatorn genom att vrida moturs spänning bulten med en 9/16-inch hylsa och spärrskaft. Detta gör generatorn att släppa så att du kan få enklare tillgång till termostathuset.
3.
bort de två fästskruvar från termostathuset med en 7/16-inch uttag. Dra termostathuset uppåt. Ta inte bort den från kylarslangen. Tryck på bostäder och slangen bort åt sidan.
4.
Dra den gamla termostaten packningen av motorblocket och torka av ytan med en butik handduk.
5.
Dra den gamla termostaten ut på motorblocket. Ta del av vilken ände satt i motorn. Placera den nya termostaten i motorn på samma sätt.
6.
Placera den nya termostaten packningen över termostaten och sedan placera termostathuset på packningen. Säkra allt på plats med bultar.
7.
Placera en kofot mellan fästet för generatorn och botten av generatorn. Tryck ner kofot för att skapa spänning i serpentin bältet och dra åt spänningen bulten på generatorn för att låsa den på plats.
8.
Tappa 2 liter varje radiator vätska och destillerat vatten i radiatorn filler pipen. Kör Durango i 5 minuter med kylarlocket av. Detta gör att luften för att undkomma kylsystemet. Placera locket igen efter 5 minuter.


Relaterade artiklar


hur du tar bort en stereo från en Subaru Baja
hur man återställer service lampan på Volvo S70
hur man byter en bränslefilter i en Ford Expedition
hur man köper jeep delar
Hur felsöker jag luftkonditioneringen på 1993 Jeep Liberty?
instruktioner för att byta däck på en 2000 Nissan
hur du hittar kylaren dräneras på 98 Buick LeSabre
släcka ljuset kontrollera motorn på en Toyota Corolla
hur reparera bilen chips
hur man läser däck nummer