Hur sköter jag en Prius batteri?

Hur sköter jag en Prius batteri?

Toyota Prius är en hybrid fordon konstruerat för att köras delvis på gas och delvis på batteri, vilket gör att fordonet körs med mindre gas än en vanlig bil. Toyota Prius skift fram och tillbaka från gas till batteriet under särskilda typer av körning. Prius Batteriet har utformats för att ladda under normal drift användning och kräver inte batteriet ska kopplas in i att ta ut. En Prius batteri kräver inte upprätthållandet av ett vanligt bilbatteri som att fylla med vatten eller rengöring av kablar.
1.
Kör bilen att behålla batteriet och förhindra battericellerna laddas ur helt. Som ett minimum, kör bilen en gång varannan vecka om möjligt. Om inte är möjligt, följa stegen i steg 2.
2.
Slå av tändningen i läge ON i minst 15 minuter varje vecka till två veckor. Det är inte nödvändigt att köra fordonet, men Prius som ska vara påslagna så att batteriet laddas och för att förhindra att bränsle blir klibbiga av brist på användning.
3.
Ta Prius till en mekaniker om du inte kommer att kunna köra bil eller åtminstone starta Prius varannan vecka. Mekanikern kan förbereda Prius under en längre period. Detta kommer att innebära tömma bränsle och koppla bort batteriet.

Tips och varningar


 • Toyota Prius batteriet är under garanti under åtta år eller 100. 000 tusen miles.


 • Relaterade artiklar


  hur du ändrar överföring filter på en 1993 ford mustang lx
  hur man återställer tjänsten ljus på en 2007 Jetta
  hur man målar en 1970 Chevrolet pickup
  hur man läser en Ford kodblock datum
  hur man byter kylarslangen på en 2002 mazda skyddsling
  hur man målar en spegel från sidan
  Hur du tar bort en Taurus strålkastare lins
  hur du tar bort en oljepluggen
  hur man byter tändstift på en 2004 fyrcylindrig honda
  hur du justerar strålkastarna på en 2005 Subaru