Hur byter jag slangar volvo värmaren?

Hur byter jag slangar volvo värmaren?

Passagerarutrymmet värmaren av din Volvo får sin värme från radiatorn vätska som rinner genom bilens motor. Denna vätska, en blandning av speciellt kylvätska och vatten cirkulerar genom kanaler skära in i bilens motor, absorberar värmen från förbränningen. När du slår på värmaren, avleda dig några av de heta vätskan från motorn in i kupén, där en fläkt blåser på den för att skapa varma luft som leds ut genom ventiler. Byta Volvo Värmeslangarna är inte ett svårt jobb, men det kräver att du dränera kylaren först.

Du behöver:
tråget
. Tång.
Skruvmejsel.
Brukskniv.
Värmeslang.
Packning tätningsmedel.
Radiator vätska, 1 gallon.
Destillerat vatten, 1 gallon.
Trasor.


1.
Park Volvo på en nivå område som ger gott om utrymme att arbeta. Shift Volvo i "Park" och stäng av motorn. Ställ nödbroms och öppna huven.
2.
Låt motorn minst 30 minuter för att svalna. Tryck kylarlocket, och vrid den moturs för att ta bort den.
3.
Leta avtappningspluggen, som är längst ner på radiatorn och är antingen på förarens eller passagerarens sida, beroende på modell. Placera avtappningskärl under avtappningspluggen.
4.
Öppna avtappningspluggen med tång. Låt vätskan rinna i pannan. Stäng kontakten.
5.
Lossa slangklämmorna i båda ändarna av värmaren slangen du vill ersätta med hjälp av en skruvmejsel eller tång. Skiva värmaren slangen från början till slut med brukskniv. Ta bort slangen till värmepaketet. Använd kniven för att trimma bort någon slang bitar fastnar i bröstvårtorna.
6.
Applicera ett par droppar packningen tätningsmedel på insidan läppen av båda ändarna av den nya slangen. Skjut värmaren slangen över bröstvårtan på motorblocket och dra åt klippet. Skjut den andra änden över brandväggen bröstvårtan och dra åt klämman.
7.
Häll en liter kylaren vätska i kylaren. Tillsätt en liter destillerat vatten. Starta motorn. Låt den gå 10 minuter att få den att arbetstemperatur. Öppna värmaren ventilerna inne och slå på värmaren.
8.
När motorn är igång, topp av radiatorn med destillerat vatten. Öppna kylaren vätskereservoaren och häll i vatten till strecket markerat på sidan. Byt kylarlocket.

Tips och varningar


 • Torka upp radiatorn vätska spill omedelbart. Den vätska är skadlig för djur och miljö.


 • Relaterade artiklar


  hur till låsa upp en bildörr med en galge
  hur man byter en församling torkarblad
  hur man bifoga en registreringsskylt till en Subaru Legacy stötfångare
  Hur berätta om en bil har fjärrstyrning
  hur man byter tändkablarna
  hur du ställer in en nyckelbricka för en Crown Victoria
  hur du fyller i transmissionsolja på en 1990 toyota
  hur man tråd bilen dragkrok
  hur man programmerar om en Honda avlägsen nyckelbricka
  vad är ett horn relä?