orsaker till blåst topplockspackning på Ford Taurus

orsaker till blåst topplockspackning på Ford Taurus

En blåst topplockspackning i din Ford Taurus kan göra fordonet helt obrukbar på grund av motorns oförmåga att behålla kontrollerade motorn temperaturer. Det finns ett antal orsaker till blåst topplockspackningar, men det första område som du bör undersöka är kylsystemet. Om ditt kylsystemet fungerar väl, kan du bli utsatt för dåligt byggda packning.

Felaktig installation

topplockspackning i din Ford Taurus kan misslyckas på grund av en felaktig installation av fabriken eller, om packningen var ersätts efter den lämnade fabriken, en serviceverkstad. Head bultar monterats felaktigt kommer att orsaka en otillräcklig tätning mellan motor topplock och block, så att kylvätskan att fly från huvudet. Som bränsle antänds i cylindern, kommer kraft förbränningen tryck ut topplockspackning, ytterligare förhalning och skada förslutningen.

Överhettning

Låg kylvätska nivåer i din Ford Taurus, antingen från läckor eller brist på underhåll, har potential att skapa kritisk temperatur nivåer i topplocket och motorblocket. Eftersom aluminium topplock snabbt expanderar från värmen, inte hålla motorblocket, som järn i din Oxen, inte upp. Den spänning som skapas av det ojämna expansionen kommer att rippa en topplockspackning ifrån varandra, vilket kan göra att misslyckas.

Låg kvalitet Packning

topplockspackning i din Taurus kommer troligen att misslyckas om det innehöll brister när det ursprungligen installerades. Komposit topplockspackningar är relativt tunn och bräcklig, trots det viktiga syfte de tjänar i fordonsmotorer. Packningar som innehåller kinkar, bucklor eller tårar när den installeras misslyckas betydligt snabbare än andra sammansatta eller metall packningar huvud. Högre kvalitet topplockspackningar är oftast tillverkade av stål, och har en upphöjd ring runt varje urtag för extra tätning förmåga.


Relaterade artiklar


hur man byter syre sensorn i en Mustang
2001 Chevy Impala förarsätet avlägsnande
hur man kan återställa bilen trimma
hur du tar bort en stereo från en Subaru Baja
hur du fyller i transmissionsolja på en 1990 toyota
hur man återställer oljesystemet i ett 2005 Pacifica
hur man torkar en bilens bagageutrymme
hur ändrar strålkastare församling i en 1996 Ford Bronco
hur man återställer krockkudde ljus på en Hyundai
hur man rengör en jeep kropp frihet gaspådrag