hur man kan kontrollera ett dåligt relä på en 2002 Malibu

hur man kan kontrollera ett dåligt relä på en 2002 Malibu

I 2002 års Chevy Malibu har flera reläer i olika storlekar och former för att driva olika delar och tillbehör som förrätt, elfönsterhissar, horn och ljus. Om du misstänker ett dåligt relä, måste du kunna identifiera spolen och kontakt anslutningar. Några reläer har kontakterna anslutningar tryckt på reläet omfatta, men om inte, du måste hitta en ritning antingen från din instruktionsbok eller ett diagram från reläet tillverkaren. Du måste också veta hur man använder en multimeter

Du behöver:.
Schematisk ritning av relä.
2 elektroniska testledningarna.
Multimeter.


1.
Bort reläet från sockeln. Du kan hitta deras plats från instruktionsboken eller en tjänst manuellt.
2.
Ställ multimetern för att läsa ohm. Anslut leder över batteriet av reläet. Du bör läsa om 70 ohm. Om du läser noll eller oändligt ohm, du spole antingen kortslutna eller öppna och det är dåligt. om det är bra, gå vidare till nästa steg.
3.
Anslut multimeter över kontakterna på reläet. Du borde läsa oändligt ohm eller öppen. Om du läser noll ohm, är de kontakter som kortsluts och reläet är dåligt.
4.
Styra genom att ansluta mätsladdarna från vardera spole kontakterna på batteriet och jord på ditt fordon. Reläet bör stänga med hörbart klick.
5.
Anslut ohmmeter över kontakterna på reläet. Du borde läsa noll ohm för att visa att de gör en anslutning. Om inte, är din relä dålig.

Tips och varningar


 • Var noga med att inte orsaka en gnista när du ansluter test leder till ditt batteri. Se till att leda ansluten till batteriet inte hänga löst där det skulle kunna röra chassit marken.


 • Relaterade artiklar


  hur man byter strålkastaren på ett banbrytande 2005
  hur man kan förbättra en 2002 Ford Ranger’s gas körsträcka
  1993 Ford Ranger problem
  Hur målar jag skrapar bort sidopanelerna av skjutdörrar på en Honda Odyssey?
  hur man målar en Cheva S10 baklucka
  hur man byter en 2007 Chevy Cobalt oljefilter
  hur man byter en Honda övre glödlampa bakljus
  hur man gör med generatorer
  hur man byter en 2000 Dodge Stratus bränslefilter
  hur man tömma oljan i en 1998 Nissan Sentra